Vágólapra másolva!
Az Astralis megmutatta, hogy jelenlegi állás szerint ők a világ legjobb csapata, miután a DreamHack Masters Marseille versenyen az egyenes kieséses szakaszban olyan csapatokat vertek meg, mint a FaZe Clan, a Fnatic és a Natus Vincere. A döntőben a szintén végig remekül játszó Na'Vi sem tudta megállítani a dánokat, így ők nyerték meg a 250 000 dolláros összdíjazású francia tornát.

Az Astralis kemény mérkőzés elé nézett és úgy tűnt, az All-star játékos Oleksandr "s1mple" Kostyliev nehezítheti majd leginkább a dolgukat A csapatok Nuke-on kezdték meg a döntőt, ahol az Astralis magabiztosan nyerni tudott 16-4-re, de még így is "s1mple" volt a legjobb játékos a pályán a maga 22 ölésével és 1,48-as HLTV osztályzatával.

A Na'Vi végre magára talált a második pályán, Infrernon, de a dánok taktikája túl soknak bizonyult számukra. Lukas "gla1ve" Rossander és Emil "Magisk" Reif sorra szállították a fontosabbnál fontosabb öléseket, a Na'Vi viszont nem tudta tartani a lépést, így viszonylag simán, 2-0-ra nyertek a dánok a döntőben.

Az Astralis nyerte a DreamHack Masters Marseille-t. Forrás: hltv.org

A torna legértékesebb játékosa Oleksandr "s1mple" Kostyliev lett, aki sorra hozza a jó teljesítményeket , így nagy meglepetés nem született ezen a téren. Az Astralis győzelme egyben azt is jelenti, hogy véget ért a csapat több mint egy éves sikertelensége, hiszen utoljára 2017 februárjában tudtak nyerni, akkor az IEM Katowice versenyen. Az év vége felé azonban fokozatosan romlott a teljesítményük, ezért elköszöntek Markus Kjaerbye-tól, helyére pedig Emil "Magisk" Reif érkezett, akivel sikerült újra felérni a csúcsra.

Az Astralis ismét olyan csapat, amellyel számolni kell, a győzelem után pedig egyből a HLTV ranglistája élén találták magukat és esélyesként kezdhetik meg az ESL Pro League hetedig évadának rájátszását.