Társoldalunk:

Elrajtolt az NBA virtuális bajnoksága

2018.05.11. 18:15

Elindult a kosárlabda-rajongók által sokat emlegetett NBA 2K League, amelyhez az első évadban 17 valódi NBA franchise csatlakozott. A liga a drafttal vette kezdetét, ahol a csapatok kiválaszthatták a játékosaikat. Az első körben választott játékosok 35 ezer dollárt keresnek majd évente és a biztosítást valamint a lakhatást is a liga fizeti. Alapból csak 10 csapat szerepelt volna az első évadban, de akkora volt az érdeklődés, hogy kénytelenek voltak bővíteni a ligát, hamarosan pedig az összes NBA franchise-nak lesz virtuális csapata.

Az NBA 2K League legnagyobb problémája, hogy a csapatok virtuális változatában nincsenek jelen az olyan sztárok, mint Steph Curry, LeBron James vagy Kevin Durant, akikkel el lehetne adni a terméket a rajongóknak, ezért a növekedést nélkülük kell elérniük.

A ligát az NBA és a 2K videojáték-stúdió - amely a legnépszerűbb kosárlabdás videojáték készítője - közösen alapították, célja pedig, hogy közelebb hozzák az esportot a hagyományos sportok rajongóihoz. A szezon májusban kezdődött ás egészen augusztusig tart majd.

Marcus SmartForrás: AFP/2018 Getty Images/Maddie Meyer

A szezon az alapszakaszból és a rájátszásból áll majd, de három évadon belüli tornát is kapnak a szurkolók, a csapatok között pedig 1 millió dolláros nyereményt szórnak szét a különböző rendezvényeken. Amennyiben minden a tervek szerint halad, hamarosan mind a 30 NBA franchise csatlakozni fog az esportligához.

Jelenleg a Philadelphia 76ers, Portland Trail Blazers, Milwaukee Bucks, Cleveland Cavaliers, Boston Celtics, Memphis Grizzlies, Miami Heat, Utah Jazz, Sacramento Kings, New York Knicks, Orlando Magic, Dallas Mavericks, Indiana Pacers, Detroit Pistons, Toronto Raptors, Golden State Warriors és a Washington Wizards rendelkezik NBA 2K League csapattal, de annak érdekében, hogy ne keverjék össze őket a hagyományos kosárlabdában szereplő csapatokkal, a nevüket és logójukat kicsit megváltoztatták.

A ligába bárki jelentkezhetett játékosnak, aki betöltötte a 18. életévét és befejezte középiskolai tanulmányait. Emellett feltétel volt, hogy minimum 50 meccset kellett nyerni az NBA 2K18 videojáték Pro-Am módjában, valamint egy online jelentkezést is ki kellett tölteni. Összesen 72 ezren kvalifikálták magukat, nekik pedig egy tehetségkutatón is szerepelniük kellett, ahol a csapatok szakemberei felmérték a tudásukat és rangsorolták őket.

LeBron JamesForrás: AFP/2018 Getty Images/Gregory Shamus

Miután a virtuális pályán megmutatták képességeiket, a legjobb 250 játékos interjún is szerepelt, majd a draft bizottság kiválasztotta a végső 102 játékost akik indulhattak az NBA League drafton. A csapatoknak összesen hat játékost kellett választaniuk és az is kikötés volt, hogy minden posztra legyen egy draftoltjuk.

A liga első szezonja alatt nem lesz lehetőség játékosokat cserélni és a szabadügynök piac működése sincs még tisztázva.

A 2K League a The Tipoff tornával kezdődött, amelyet a 76ers GC nyert, akik a Blazer5 Gaming csapatát győzték le a döntőben. Hamarosan pedig rajtol a 15 hetes alapszakasz is, érdemes lesz nézni a mérkőzéseket.