Vágólapra másolva!
A Real Madrid gőzerővel készül a szombati, kijevi Bajnokok Ligája-döntőre az angol Liverpool ellen. A csapat legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo edzés után válaszolt az újságírók kérdéseire, többek között arról is beszélt, hogy a mostani Liverpool a pár évvel ezelőtti madridi csapatra emlékezteti őt.

Cristiano Ronaldo elmondta, elképesztő érzés lenne, ha pályafutása során ötödik alkalommal is a magasba emelhetné a BL-serleget, de természetesen nem becsüli le Jürgen Klopp csapatát.

A Real Madrid zsinórban harmadik alkalommal nyerhetné meg a Bajnokok Ligáját, erre korábban az Ajax és a Bayern München volt képes, de akkor még BEK-nek hívták ezt a sorozatot.

Cristiano Ronaldo történelmet írna a Liverpool ellen Forrás: AFP/Gabriel Bouys

„Arra készülünk, hogy történelmet írjunk, de nem ezzel a ténnyel foglalkozunk, mindenki teszi a dolgát, de ha minden jól megy, akkor végérvényesen bekerülhetünk a történelemkönyvekbe. Magabiztos vagyok, jól érzem magam, mindenki készül, nagyon jó lenne megnyerni az ötödiket is" – mondta CR.

Ronaldót megkérdezték arról is, mi volt a kulcsmozzanat a Real menetelésében. A portugál érezte, hogy mindenki a Juventus elleni ollózását akarja hallani, de emlékeztetett, hogy azért minden csoportmeccsen is gólt szerzett, így nem csak a Buffon elleni ollózás marad örökre emlékezetes.

„A Real Madridnál nem lehet motiválatlannak lenni, nincs idő pihenésre, pláne nem a BL-ben. A Bajnokok Ligája összeforrt a Real Madriddal Gento és Di Stéfano óta. Ezt tudja mindenki, játékos és szurkoló is. Szombaton remélem jó játékkal és gólokkal segíthetem majd a csapatomat, de a legfontosabb, hogy nyerjünk és írjunk történelmet."

A riporterek arra is kíváncsiak voltak, mennyiben különleges a portugál számára az ellenfél kiléte, ugyanis korábban az ősi rivális Manchester United játékosa volt.

„Egy döntő mindig különleges. Jobb lett volna a Manchester United ellen szerepelni, de a Liverpool minden tiszteletet megérdemel. Nem számítok könnyű meccsre, megérdemelten jutottak a döntőbe. Kicsit a három-négy évvel ezelőtti Madridra emlékeztetnek, a három csatáruk nagyon gyors és erős. A Madrid azonban egyre csak jobb lett, a saját játékunkat kell majd játszanunk."