Vágólapra másolva!
A 2014-es US Open-győztes, világranglista 11. horvát Marin Cilic is részt vesz a tenisz Hungarian Openen.

Világsztárral bővült az április 20-28. között Budapesten, a Magyar Tenisz Szövetség által szervezett Hungarian Open ATP250-es salakpályás verseny mezőnye. Az eddigi három TOP 20-as játékos mellé ugyanis egy igazi nagyágyú csatlakozott a világranglista 11. helyezett horvát Marin Cilic személyében.

Marin Cilic is indul a Hungarian Openen Forrás: AFP/Greg Wood

A 2014-es US Open győztese, a 2017-es Wimbledon és 2018-as Ausztrál Open döntőse szabadkártyával léphet a magyar közönség elé. Marin Cilic mellett részt vesz a budapesti salakpályás viadalon a kétszeres ATP tornagyőztes és Davis Kupa-győztes Borna Coric, visszatér a tavalyi bajnok is, a karrierje legjobb helyén, a 16. helyen álló olasz Marco Cecchinato, illetve hazánkba látogat a 18. helyen jegyzett grúz Nikoloz Basilashvili, valamint újra Budapestre látogat Györe László is, a szerb színekben versenyző magyar származású játékos, akinek jelenlegi 32. helyezése eddigi legjobbja.

Természetesen magyaroknak is szurkolhatunk a versenyen, a budapesti viadal tehetséges fiataljaink, így Piros Zsombor és Balázs Attila számára is lehetőséget biztosít arra, hogy a legjobbakkal mérjék össze a tudásukat, és tovább fejlődjenek.

„Az, hogy a világ egyik legjobb teniszezője a Hungarian Opent választotta azt mutatja nekünk, hogy megfelelő szakmai előkészítéssel, a nemzetközi szakmai szervezetekkel való professzionális viszony ápolásával Budapesten igenis lehet sikeres, nemzetközi mércével is színvonalas salak pályás tenisztornát rendezni. Úgy gondoljuk, hogy hasonló nemzetközi versenyek által tud igazán hazánk bekapcsolódni a nemzetközi tenisz vérkeringésébe, a verseny hetében többek közt Budapestre is figyel az egész sportág. A budapesti viadal ráadásul tehetséges fiataljaink, többek közt Piros Zsombor, Balázs Attila, Borsos Gábor és Nagy Péter számára is lehetőséget biztosít arra, hogy a legjobbakkal mérjék össze a tudásukat, és tovább fejlődjenek" – mondta Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, a verseny főszervezője.