Feltörték az FC Barcelona és a NOB Twitter-fiókját

Horizontal
(L-R) Barcelona's Spanish midfielder Sergi Roberto, Barcelona's Dutch midfielder Frenkie de Jong and Barcelona's French defender Samuel Umtiti react to Athletic Bilbao's Spanish forward Inaki Williams' goal during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) quarter-final football match Athletic Club Bilbao against FC Barcelona at the San Mames stadium in Bilbao on February 06, 2020. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem azonosított támadók feltörték az FC Barcelona, az olimpiai játékok és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalos Twitter-fiókját, ezért a mikroblog-szolgáltató zárolta a fiókokat - tudatta a Twitter.

A cég szóvivője részletek ismertetése nélkül annyit közölt, hogy a fiókokat egy külső fejlesztő által előállított szoftveren keresztül törték fel, nem közvetlenül a honlapon át.

"Amint tudomást szereztünk a problémáról, zároltuk a feltört fiókokat, és együttműködünk partnereinkkel, hogy helyreállítsuk azokat" - hangsúlyozta a szóvivő.

Az ügyet a NOB is vizsgálja.

A Barcelona kiberbiztonsági átvilágítást rendelt el a támadás miatt Forrás: AFP/Ander Gillenea

A Twitter tájékoztatása szerint hasonló támadás érte az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub fiókját, és a katalán csapat is kiberbiztonsági átvilágítást rendelt el az eset miatt.

Januárban amerikaifutball-csapatok fiókjait törték fel hekkerek a Twitteren, pár hete pedig a Facebook Twitter-fiókjai váltak kibertámadás áldozataivá.