Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt Magyarországon is korlátozásokat vezethetnek be a sporteseményekkel kapcsolatban. Az operatív törzs vezetője, Lakatos Tibor kedden sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a rendezési protokollal kapcsolatban javaslatot nyújtottak be Magyarország kormányának.

Lakatos Tibor elmondta, hogy a javaslat elkészítésénél figyelembe vették az európai gyakorlatot, az ottani számokat. Hozzátette, hogy egyelőre csak sporteseményekre készítették el a javaslatot, mert egy akár tízezreket is megmozgató sportrendezvényt nem szabad akár egy kisebb létszámú, másfajta előadással összehasonlítani.

Könnyen előfordulhat, hogy egy ideig nem lesznek nézők a Puskás Ferenc Stadionban Forrás:mlsz.hu

A magyar kormány a szerdai kormányülésen tárgyalja majd az operatív törzs sportrendezvényeket érintő javaslatát.

Európában az utóbbi hetekben, napokban számtalan intézkedést hoztak, amely a sportrendezvények látogatását illeti. A Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában, de többek között a spanyol és a német focibajnokságokban is zárt kapus meccsek lesznek, míg az olasz élvonal küzdelmeit fel is függesztették áprilisig. Persze nemcsak a futballban, hanem szinte az összes sportágban hoztak már hasonló intézkedéseket.