Ezek a fontos sportesemények is elmaradnak a koronavírus miatt

Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC, OTP Bank Liga, 21. forduló, Groupama Aréna, 2020.02.15.
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt továbbra is világszerte - így Magyarországon is - halasztják vagy törlik a különböző sporteseményeket.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szombaton a honlapján közölte: miután a kormány pénteki határozata értelmében hétfőtől új oktatási rend lép életbe az országban, az iskolásokra vonatkozó döntést követően a szervezet

március 16-tól határozatlan időre felfüggeszti az összes utánpótlás-korosztályú bajnokságát.

Cristiano Ronaldo után Lionel Messi is üzent szurkolóinak a közösségi médián keresztül.

Elmarad a Németország-Olaszország felkészülési labdarúgó-mérkőzés, melyet március 31-én Nürnbergben rendeztek volna meg, ezt a két érintett ország szövetsége jelentette be.

Mads Pedersen világbajnok dán kerékpáros nem indult el a Párizs-Nizza kerékpárverseny utolsó, szombati szakaszán. A viadal nem a teljes mezőnnyel fejeződött be, ugyanis pár csapat már az előző napokban feladta a versenyt a versenyzők egészsége érdekében.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Vízilabda Szövetség is elhalasztja a versenyrendszerébe tartozó összes sportrendezvényt szombattól.

Magyarországon így a kiemelt csapatsportágak közül csak a labdarúgóknál nem rendeltek el szünetet.

A vízilabdázókhoz hasonlóan ideiglenesen leálltak már a küzdelmek kézilabdában, kosárlabdában és röplabdában, jégkorongban pedig törölték a szezonból hátralévő találkozókat.

Az eredetileg tervezettnél egy héttel korábban, szombaton véget ért a biatlon-világkupa is. A finnországi Kontiolahtiban megrendezett szezonzárókon hatalmas izgalmak közepette dőlt el a világkupa-győzelem sorsa.

A nőknél Dorothea Wierer alig hét, a férfiaknál Johannes Bö két ponttal végzett az összetett első helyén.

Martin Fourcade, illetve Kaisa Makarainen személyében a sportág két legendája utolsó versenyén állt rajthoz Finnországban.

Az Európai Karate Szövetség (EKF) arról értesítette a magyar szövetséget, hogy március 25. és 29. között - nem rendezik meg az - olimpiai kvalifikációs sorozatba is beletartozó - felnőtt karate Európa-bajnokságot, amelyre Bakuban került volna sor.

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint mindenképpen meg kellene tartani a március 24-27. között kiírt olimpiai kvalifikációs országos úszóbajnokságot.

Neil Kilgour, az edinburghi maraton igazgatója közölte, hogy nem tudják megrendezni a versenyt az eredetileg tervezett május 24-i időpontban. Az új dátumot várhatón hétfőn jelentik be.