Érvényesek maradhatnak az értékesített jegyek a tokiói olimpiára

Tokyo Olympics' tickets unveiled ATHLETE WHEELCHAIR PLAYER Ryota Yamazato talent COMEDIAN Monika Seryu
Designs of tickets for Oympics are pictured in Tokyo on Jan. 15, 2020. The Tokyo Organizing Committee of the Olympic and Paralympic Games unveiled designs of tickets for Tokyo Olympics and Paralympics on the same day. The Olympics is scheduled to take place from 24 July to 9 August 2020 and the Paralympics from 25 August to 6 September. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
A szervezők szeretnék biztosítani, hogy azok a jegyek, amelyek már gazdára találtak a tokiói olimpiára és paralimpiára, a halasztás után is érvényesek maradjanak.

Eddig több mint 4,4 millió belépőt értékesítettek Japánban két különböző időszakban. A szervezők - az insidethegames.biz oldal összefoglalója szerint - felkínálják majd annak a lehetőségét is, hogy visszakaphassák a pénzüket azok az érdeklődők, akik az új időpontban, 2021 nyarán nem tudnak részt venni az eseményen.

A további jegyértékesítést ugyanakkor egyelőre felfüggesztették.

Az önkénteseket illetően is szeretné megőrizni az eddigi eredményeket a szervezőbizottság. A 204 680 jelentkezőből a szakemberek 80 ezer közreműködőt választottak ki, akikhez most azzal fordulnak, hogy a lehető leggyorsabban erősítsék meg: az új időpontban is rendelkezésre állnak-e. Az elv az, hogy mindenki a már kijelölt feladatát végezné a kijelölt helyszínen a halasztás nyomán is.

A szervezők szándéka szerint az eddig eladott jegyek érvényesek maradnának 2021-re is Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Miho Ikeya

Hasonlóan fognak eljárni a szervezők az olimpiai láng váltófutására kiválasztottakkal is. Azok, akik az idei stafétában benne lettek volna, a szándékok szerint előnyt élveznének az új jelentkezőkkel szemben.

Muto Tosiro, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy már elkezdődtek az egyeztetések az olimpiai helyszínekkel és bár felmerülhetnek bizonyos problémák, egyelőre egyik létesítménytől sem érkezett olyan jelzés, hogy a 2021-es lebonyolításból kiszállna.

- tette hozzá. - Én magam úgy vélem, jelentős módosítások nem lesznek a részletes programban, de a tárgyalások idáig még nem jutottak el."

Muto beszélt a szponzori szerződésekről is, melyeket meg szeretnének hosszabbítani. Hozzátetette: egyelőre nem érkezett semmilyen ellenvetés a partnerek részéről, de még egyetlen döntés sem született meg e tekintetben.

Az olimpiát jövőre július 23. és augusztus 8. között, a paralimpiát pedig augusztus 24-től és szeptember 5-ig rendezik meg.