Társoldalunk:

Benedek Tibor fia is vízilabdás szeretne lenni

2020.06.27. 17:14

Benedek Tibor fia is vízilabdázik, a KSI-ben tölti utánpótlás-éveit és a szakemberek szerint szép jövő előtt áll.

Édesapja útján jár Benedek Tibor fia. A 13 éves Mór szintén vízilabdázik, édesapjához hasonlóan a KSI-ben tölti utánpótlás-éveit, és a szakemberek szerint roppant tehetséges, szép jövő előtt áll - írja a Ripost.

Gyertyás, csendes megemlékezés a Hajós Alfréd Sportuszoda bejárata előtt Benedek Tibor emlékéreFotó: Csudai Sándor - Origo

A cikkben idézik Benedek Tibor egy korábbi interjúját, amelyben fia sportolói jövöjéről beszélt.

– Imád focizni, de nyáron levittem az uszodába, volt vízilabda táborokban, és úgy tűnik, azt is megszerette. Szeretném, ha időben kiderülne, lenne-e kedve, tehetsége és kitartása a vízilabdához – mondta öt éve Benedek Tibor az akkor 8 éves Mórról az Óbudai Anziksznak.

Nagy teher és elvárás

Benedek Tibor azt mondta, hogy az uszodában terhet és nagy elvárást jelenthet neki édesapja személye. Mint mondta, a fociedzéseken talán kevesebb figyelmet kap, ki ő, ami Mórnak talán jobb.

– Annak idején én sem szerettem, hogy percenként állították meg édesapámat az utcán. De mint ahogy nekem is, a fiamnak is meg kell tanulnia ezzel együtt élni – nyilatkozta akkor Benedek Tibor.

A háromszoros olimpiai, valamint világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya június 18-án halt meg, 47 éves korában.