Edinson Cavani is megpróbálkozik az elátkozott manchesteri mezszámmal

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL BUST CLENCHED FIST JOY TROPHY STRIPPED TO THE WAIST
Paris Saint-Germain's Uruguayan forward Edinson Cavani gestures after receiving a trophy marking his 200th goal for his team after the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Girondins de Bordeaux at the Parc des Princes stadium in Paris, on February 23, 2020. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az uruguayi válogatott csatár, Edinson Cavani az átigazolási időszak utolsó napján, hétfőn lett a Manchester United játékosa. A 33 támadóval egy plusz egy éves szerződést kötöttek, később pedig az is kiderült, hogy a legendás 7-es mez lesz az övé.

A 7-es mez gazdátlanul tengődött az előző szezonban a Manchester United csapatánál, miközben korábban a legnagyobb sztárok fociztak benne.

A múltban olyan klasszisok szerepeltek a 7-es mezben, mint Denis Law, George Best, Gordon Strachan vagy Bryan Robson.

Amióta az angol bajnokságot Premier League-nek hívják, Eric Cantona viselte először a 7-est, majd David Beckham csapott le rá, tovább növelve a szám kultikus létét.

Amikor Beckham a Real Madrid játékosa lett, nem sokkal utána érkezett a 18 éves Cristiano Ronaldo, aki Law-hoz és Besthez hasonlóan az Aranylabdáig jutott a 7-esben.

Cristiano Ronaldo távozása után egy újabb aranylabdás, Michael Owen kapta meg a 7-est, de utána mindenkire bénítóan hatott a 7-es szám.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Next up, Cavani

Bleacher Report Football (@brfootball) által megosztott bejegyzés,

Jött Antonio Valencia, aki 25-ösről váltott egy szezonra a 7-esre, de hamar vissza is cserélte. Később Ángel Di María, Memphis Depay és Alexis Sánchez is betlizett Manchesterben a 7-es mezben.

A szurkolók többsége úgy gondolta, a dortmundi Jadon Sancho teheti majd újra naggyá a vörös 7-est, de ez a feladat most Edinson Cavanira vár.