Vágólapra másolva!
Ismét legek találkozására került sor a Csisztu Sport Castban: Rakonczay Gábor ultra sportoló, a félelmet az éberség legfőbb jelének tartja, ennek ellénre, egy kabin nélküli SUP-pal szeli át hamarosan az Atlanti-óceánt. Mellette a többszörös ironman-teljesítő, Szőnyi Ferenc is a műsor vendége lesz vasárnap.

Szőnyi Ferenc 43 évesen kezdett futni, negyvennégy múlt, amikor megtanult úszni, egy évvel később pedig világcsúccsal nyerte meg a mexikói, tízszeres távú Ironman-világbajnokságot. A magát lelkes amatőrnek valló komáromi sportemberre őserővel tört rá a sport szeretete, de azt nehezen éli meg, hogy példaképként tekintenek rá, ami viszont nem csoda, hiszen 11 év alatt 173 Ironmant teljesített.

Az idén 56 éves ultrasportoló szerencsésnek érzi magát, hiszen az év első felében volt még lehetősége három komoly versenyen részt venni Amerikában, májusban pedig körbefutotta a Balatont – a jövőbe pedig a pandémia ellenére is bizakodva tekint: nyáron egy 520 km-es norvégiai futóversenyen páros versenyén indulna és, ha már indul, akkor nyerni is szeretne, hiszen a szintidő sosem volt opció számára.

A többszörös világrekorder Rakonczay Gábor gyerekkorában művészi pályára készült, ám hamar felismerte, hogy a sport is egyfajta önmegvalósítás: 2007-ben párosban, majd 2012-ben egyedül átevezte az Atlanti-óceánt, hamarosan pedig elindul az eddigi legmeghökkentőbb expedíciójára: egy kabin nélküli SUP-deszkán készül ismét átszelni az óceánt.

A 39 éves, építész végzettségű extrémsportoló vallja, hogyha már nem félsz, azonnal hagyd abba. Ő azonban, ennek ellenére mindig fog még egy lapot húzni a 19-re, hiszen nem követni akar másokat, hanem élen járni. Az interjúból pedig az is kiderül, hogy miért ment el másfél órát futni az Antarktiszon egy 917 km-es, 44 napos gyalogos expedíció pihenőnapján.

További részletek és a teljes beszélgetés vasárnap 10 órakor a Csisztu Channel YouTube-csatornán.