Társoldalunk:

Senki nem értette, hogy lehetett szabályos a Manchester City gólja, az edzőt ki is állították

2021.01.21. 08:36

Továbbra sem csitulnak a kedélyek a Manchester City szerdai, első gólját követően. Az Aston Villánál a lesszabályokat próbálják értelmezni, miután a City 2-0-ra nyert.

Az Aston Villa védője, a gól előtt nagyot hibázó Tyrone Mings a Twitteren próbált magyarázatot találni a gólra. Az első találat előtt Rodri lesről lépett vissza, de onnan, hogy Mings labdába ért, egy új helyzet állt elő, elvették tőle a labdát, majd gólt szereztek a manchesteriek.

A gólt IDE kattintva tudja megnézni.

A gól után Dean Smith, a Villa menedzsere addig tiltakozott, mire kiállították, de a korábbi játékvezető, Dermot Gallagher szerint nem történt hiba, aki pedig valakit hibáztatni szeretne, az a szabályalkotóknál próbálkozzon, mert a pályán minden rendben történt.

„Soha nem hallottam erről a szabályról. Valaki lesen van, visszarohan és szerel? Ettől függetlenül jobban is megoldhattam volna a helyzetet, de azt sem tudtam, mi történik. Nonszensz" – írta Mings a közösségi oldalára, pedig lehet inkább hallgatnia kellett volna.

Smith a sajtótájékoztatón is dühöngött még egy kicsit, mondván, hogy nem érti, hogy nem les az, ha valaki előnyhöz jut abból kifolyólag, hogy lesen tartózkodik. Smith szerint a stadionban csak a játékvezetők gondolták úgy, hogy ez egy szabályos gól és örült volna, ha legalább a játékvezető kiment volna a monitorhoz.