A Bayern München csatára is esélyes a sportolói Oscar-díjra

Atlético, Chelsea, Lazio, Bayern, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, galéria
Bayern Munich's Polish forward Robert Lewandowski celebrates after opening the scoring during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match Lazio Rome vs Bayern Munich on February 23, 2021 at the Olympic stadium in Rome. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az év sportolója és az év áttörése kategóriában is világsztárok kaptak jelölést a sportolói Oscar-díjnak is nevezett Laureus-díjra.

Az év sportolója és az év áttörése-kategóriában is világsztárok kaptak jelölést a sportolói Oscar-díjnak is nevezett Laureus-díjra.

A hat kategória jelöltjeit szerdán hozták nyilvánosságra, a 2020-as győzteseket a sportakadémia több mint 60 tagjának szavazatai alapján választják ki és májusban díjazzák.

Az év áttörése-címre hatan pályáznak: Dominic Thiem, az osztrákok US Open-győztes teniszezője; Ansu Fati, az FC Barcelona fiatal labdarúgója; Patrick Mahomes, a Kansas City Chiefs amerikaifutball-csapatának Super Bowl-győztes irányítója; Joan Mir, MotoGP-világbajnok motoros; Tadej Pogacar, a Tour de France kerékpárverseny szlovén győztese és a lengyel Iga Swiatek, a Roland Garros női bajnoka.

Robert Lewandowski is esélyes a Laureus-díjra Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Az év sportolója kitüntetésre a férfiaknál két atléta, Joshua Cheptegei és Armand Duplantis, a Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton, a sztárkosárlabdázó LeBron James, a Bayern München csatára, Robert Lewandowski, valamint a teniszező Rafael Nadal jelölt, míg a nőknél a kerékpáros Anna van der Breggen, a síelő Federica Brignone, az atléta Brigid Kosgei, a teniszező Oszaka Naomi, a futballista Wendie Renard és a kosárlabdázó Breanna Stewart hatosból kerül majd ki a győztes.

Robert Lewandowski egyébként a harmadik helyre lépett előre a labdarúgó Bajnokok Ligája góllövőinek örökranglistáján a Lazio elleni találatával. A 32 éves lengyel csatár szerezte a Bayern München első gólját a Rómában kedden 4-1-re megnyert nyolcaddöntőben. Ezzel megelőzte a spanyol Raúlt. Az élen továbbra is Cristiano Ronaldo áll 134 góllal, őt Messi követi 118-cal.