Komoly díjra jelölték magyar fotós vízilabda-Eb-n készült képét

Szilágyi Anna remekül elkapta a pillanatot, ahogy Märcz Tamás szövetségi kapitányt a vízbe borítják az Eb-győztes csapat játékosai
Vágólapra másolva!
Szilágyi Anna a 30 év alatti, fiatal sportújságírók kategóriájában a tavalyi budapesti vízilabda Eb-n készült "Európa-bajnokok" című fotójával a legjobb három közé került a világon az AIPS Sport Media Award kihirdetett listáján.

A fiatal magyar fotóriporter, akinek a képe a Fradi.hu-n jelent meg, egy nagy kínai képügynökség és a Guardian munkatársával, egy kínai és egy portugál kolléga fotográfiáival versenyez.

Szilágyi Annának, aki tavaly elnyerte az MSÚSZ Nívódíját, Szöllősi György, a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke telefonon gratulált a fantasztikus sikerhez, amelyre, mint mondta, a teljes magyar sportcsalád büszke lehet, hiszen hazai rendezésű világvesenyen elért magyar diadalról, hazai fotós által készített képnek köszönhető. Szilágyi Anna elmondta, hogy nagyon meglepődött a pályázata sikerén, legfeljebb a szűkített listára való fölkerülését érezte reálisnak, s már azt a rangsort nézve is hiheteten volt látnia a nevét a Getty Images fotósainak és más neves külföldi kollégának a neve mellett.

mondta Szilágyi Anna, aki a Fotósarok képügynökség kötelékében főleg a Fradi Médiának dolgozik.

Szilágyi Anna remekül elkapta a pillanatot, ahogy Märcz Tamás szövetségi kapitányt a vízbe borítják az Eb-győztes csapat játékosai Forrás: Fradi.hu/Szilágyi Anna

Az összesen 11 kategóriába benevezett 1781 pályamű előzsűrizését az AIPS 24 tagú, öt kontinensről tapasztalt sportújságírókat felsorakoztató végrehajtó bizottsága végezte, ennek a grémiumnak dr. Csisztu Zsuzsa MSÚSZ-alelnök személyében magyar tagja is van, a legjobb tíz és a legjobb három, majd a győztes kiválasztása pedig egy tíztagú, nagyon rangos nemzetközi zsűri fealadata (volt), a testületben a világ legnagyobb médiacégei, hír- és képügynökségei képviseltetik magukat.

Az ünnepélyes – virtuális – díjátadó hétfő este lesz Vigevanóban, az északolasz kisváros reneszánsz kastélyának híres lovardájában, a jelölteket távolról kapcsolják majd be az élő adásba.

Forrás