Vágólapra másolva!
Az angol Futballszakírók Szövetsége (FWA) Rúben Diast, a bajnok Manchester City portugál védőjét választotta meg a Premier League 2020/21-es szezon legjobb játékosának.

A 24 éves portugál védő tavaly szeptemberben a Benfica csapatától igazolt a Manchester Cityhez klubrekordnak számító 68 millió euróért. Dias az idei szezonban 52 meccsen lépett pályára az angol bajnokcsapatban, vezérletével a City kapta a legkevesebb gólt a Premier League-ben.

A német Jürgen Klinsmann (Tottenham Hotspur, 1994/95) és az olasz Gianfranco Zola (Chelsea, 1996/97) után ő mindössze a harmadik, aki már a debütáló szezonjában a legjobb lett.

Rúben Dias legendás játékosok táborába csatlakozott Forrás: AFP/Michael Regan

A portugál védő az idei szezonban már megnyerte csapatával az angol Ligakupát és a Premier League-trófeát is, május 29-én pedig minden bizonnyal kezdőként fog pályára lépni a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-döntőben is.

A 24 éves portugál légiós 1989 óta az első hátvéd, aki kiérdemelte ezt az elismerést. Mögötte Harry Kane (Tottenham Hotspur) és manchesteri klubtársa, Kevin De Bruyne végzett.

Nem mellesleg Cristiano Ronaldo 2008-as győzelme óta ő az első portugál játékos, akit a Premier League legjobbjának választottak.