Vágólapra másolva!
Az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban sem, amit az MLSZ nemcsak elfogad, de egyet is ért vele.

Az utolsó felkészülési mérkőzésére készül az Európa-bajnokság előtt a magyar válogatott, kedden este az írekkel méri össze erejét a Szusza Ferenc Stadionban. A találkozót megelőző sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta: optimistán várja a mérkőzést, amelyen jobb teljesítményre számít csapatától, mint amit a múlt héten Ciprus ellen mutatott.

Magyarország - Ciprus, barátságos válogatott-mérkőzés, felkészülés mérkőzés Európa-bajnokság 2021, foci, labdarúgás Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Magyar Labdarúgó Szövetség közleményében kiemelte, hogy a sport alapértéke az esélyegyenlőség, a játékostárs és az ellenfél tisztelete - számolt be róla a 888.hu.

– legyen szó ellenfélről, szurkolóról vagy bárki másról. Az MLSZ „A gyűlölet nem pálya" kampány keretében harcol évek óta a gyűlölet minden formája ellen. Az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban sem, amit az MLSZ nemcsak elfogad, de egyet is ért vele.

A válogatott a mérkőzések előtt nem fogja térdeléssel kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését.