Társoldalunk:

A tokiói paralimpiáról is kitilthatják a nézőket

2021.08.13. 10:53

A nyári olimpiához hasonlóan várhatóan a tokiói paralimpia versenyeire sem engednek be nézőket.

A Kyodo News japán hírügynökség értesülése szerint az augusztus 24. és szeptember 5. között esedékes eseményen nem lesznek helyszíni szurkolók, bár az ügyben hivatalos döntés még nincs.

A tokiói nyári olimpiáról előbb, még tavasszal, a külföldi látogatókat tiltották ki, majd a zártkapus intézkedések hatályát kiterjesztették a japánokra is, akik - ritka kivételtől eltekintve - nem tekinthették meg a helyszínen a viadalokat az augusztus végéig meghosszabbított egészségügyi vészhelyzetben, amelyet a nem szűnő koronavírus-járvány miatt hirdettek ki a házigazdák. Japánban csütörtökön több mint 18 ezer Covid-fertőzöttet találtak, és magában Tokióban is negatív csúcs közeli számot, 4989 új beteget regisztráltak egyetlen nap alatt.

az ügyben hivatalos döntés még nincsForrás: AFP/Philip Fong

Az olimpiai kérdésekben járatos insidethegames.biz portál azt írta, hogy a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) még nem hozott döntést a paralimpiai versenyek látogathatóságát illetően. Az IPC szóvivője szerint a végső határozat valószínűleg a jövő hét elején születik meg.A paralimpia programján 22 sportág eseményei szerepelnek, és várhatóan mintegy 4400 parasportoló indul.