Társoldalunk:

Autóbalesete volt a magyar olimpikonnak, a kocsiból kiszállva összeesett

2021.12.09. 19:46

Durva baleset történt Budapesten, a Kosztolányi Dezső téri nagy kereszteződésben. Az egyik autóban a magyar válogatott sportoló Burián Katalin ült. Épp a piros lámpánál várakozott, amikor belecsapódott egy másik autó - írja a Bors.

Burián Katalin számolt be az Instagram-oldalán szémolt be a balesetről. Az Európa-bajnoki bronzérmes magyar úszó azt íra, a másik kocsi sofőrje otthagyta, miután hátulról belecsapódott, míg ő a piros lámpánál állt Kosztolányi Dezső téri nagy kereszteződésben.

A csapódásnál annyira bevertem a fejem, hogy amikor megpróbáltam kiszállni a kocsiból, összecsuklottam a földre, de szerencsére nem ájultam el, csak nagyon elszédültem

- mesélte közösségi oldalán Burián Katalin.

A baleset okozója kiszállt az autóból és odament hozzá. Megkérdezte, jól van-e, miközben a földön ült.

Mondtam, hogy nem, nagyon bevertem a fejem, nem tudok felállni. Kérek pár percet. Nem volt tiszta a tudatom, a nő mit sem törődve ezzel mondta, hogy ne hívjunk rendőrt. De én mondtam, hogy nekem muszáj, mert céges kocsi

- emlékezett vissza az olimpikon úszó, aki ekkor még mindig a földön ült.

Kiszállt a mellette lévő autóból egy szemtanú, aki megkérdezte, hogy hívjon-e mentőt, mert látta a becsapódást. Próbált segíteni Burián Katalinnak, majd számon kérte a nőt, hogyan szaladt ekkora erővel az úszó autójába.

A nő annyit mondott: "Nem tudom, nem tudom". Miután mondtam neki, hogy nagyon beütöttem a fejem, és rosszul vagyok. Sürgetve mondta, hogy üljek vissza az autóba és menjünk tovább kicsit. Álljunk félre, mert dugót okozunk

- mesélte az olimpikon.

„Tudom, hogy sosem szabad elhajtani a helyszínről, de nem voltam tisztán a tudtomnál. Nem tudtam felmérni, hogy mi történik. Előre gurultam 1 métert oldalra és megálltam. Ő kikerült és elhajtott, de mivel nem láttam rendesen az ütközés után, nem is láttam merre ment” - mondta az úszó, aki nem emlékszik a rendszámra, sem az autó típusára.

Próbált utána is menni, de hamar felmérte, hogy nincs eléggé a tudtánál ahhoz, hogy vezessen. Egy-két óra eltelt, mire jobban lett, és tudott normálisan beszélni.

„Jött segítségem, hívtak rendőrt, helyszíneltek, elkezdték a nyomozást, szerencsére rengeteg kamera van ott, így majd meg lesz a tettes. A fejem miatt muszáj volt bemennem a kórházba, szerencsére megúsztam "csak" agyrázkódással” - írta Katalin.

Pár napot most pihennie kell, de úgy gondolja, ha nem egy jó masszív kocsiban ül, biztos, hogy nagyobb baj történik.

Nagyon elszomorítja, hogy egy jómódú, a kocsi alapján tehetős nő otthagy egy láthatóan sérült, nem beszámítható embert. Az idős bácsinak, aki segített neki, köszönetet mondott.

„Annyi maradt meg, hogy egy sötét városi terepjáró kocsija volt, nem emlékszem márkára, sem rendszámra. Szőke, magas, nagyon jómódúnak tűnő, kb. 40-50-es nő volt. Az anyagi kár nem érdekel, ez egy autó, pótolható, javítható. De nagyon zavar, hogy már félek autóba ülni, mert hiába tartom be a kreszt, 1 év alatt már harmadjára jöttek úgy belém, hogy én gyanútlanul álltam a pirosnál, de ez volt az első, amikor bajom is lett..." - zárta az olimpikon.