Túl későn vette fel a védőoltást Csollány Szilveszter, aki egy hónapja küzd az életéért

2022.01.08. 07:29

Már egy hónapja kórházban van, lélegeztető gépen és harcol az életéért Csollány Szilveszter. Az olimpikon egydózisú vektorvakcinát, Janssent kapott, de már későn, csupán két héttel azelőtt, hogy bekerült volna a kórházba, így gyakorlatilag nem tudott kialakulni a megfelelő védelem a szervezetében - írta a Blikk.

A tornász még november elején kapta el a koronavírust, aztán két hét után annyira rosszul lett, hogy mentővel Sopronból az egyik budapesti kórházba, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe szállították, s azóta is ott kezelik - írja a lap.

Az állapotáról semmit sem közöl a család, csupán annyit lehet tudni, hogy a gyűrűn olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló állapota továbbra is válságos, és állítólag egy speciális lélegeztetőgépen van. 

Csollány Szilveszter korábban a Facebook-oldalán több oltásellenes posztot is megosztott. Nem akarta felvenni a koronavírus elleni vakcinát, ám mivel Ausztriában dolgozott, egy kis kismartoni klubnál volt edző, ahol megkövetelték tőle a védettséget, ezért beoltatta magát.

Csollány Szilvesztert az ország legjobb orvosai kezelikForrás: AFP/Damien Meyer

 Dr. Letoha Tamás kutatóorvos hozta nyilvánosságra, hogy az olimpikon egydózisú vektorvakcinát, Janssent kapott. De sajnos már későn, csupán két héttel azelőtt, hogy bekerült volna a kórházba, így gyakorlatilag

nem tudott kialakulni a megfelelő védelem a szervezetében.

A Korányiban az ország legjobb koronvírus-orvosai kezelik őt, Magyarország legkiválóbb doktorai vigyáznak rá - írta bejegyzésében Letoha Tamás. 

Ajánlataink