Elképesztő siker: kűrbe jutott a magyar jégtáncos duó a műkorcsolya EB-n

Tallinn, 2022. január 14. Mariia Ignateva és Szemko Danijil Leonyidovics a jégtánc ritmustáncát mutatja be a tallinni műkorcsolya Európa-bajnokságon 2022. január 14-én. MTI/EPA/Toms Kalnins
Vágólapra másolva!
Az Ignateva Mariia, Danijil Leonyidovics Szemko magyar jégtáncos pár újoncként 19. helyen zárta a pénteki ritmustáncot, így a legjobb húsz között szombaton a kűrjét is bemutathatja a tallinni műkorcsolya Európa-bajnokságon.

A nemrég összeállt magyar kettős pontlevonással járó hibát is elkövetett a produkció során, de ezzel együtt messze a legmagasabb pontszámát kapta a ritmustáncra. A 60,41 pont végül a 19. helyre volt elegendő.

Tallinn, 2022. január 14. Mariia Ignateva és Szemko Danijil Leonyidovics a jégtánc ritmustáncát mutatja be a tallinni műkorcsolya Európa-bajnokságon 2022. január 14-én. MTI/EPA/Toms Kalnins Forrás: MTI/EPA/Toms Kalnins

A szám első napja után az oroszok világbajnoki címvédője, Viktorija Szinicina és Nyikita Kacalapov áll az élen honfitársaikat, Alekszandra Sztyepanovát és Ivan Bukint megelőzve. A harmadik helyen álló Charlene Guignard, Marco Fabbri olasz kettős hátránya már több mint 4,5 pont az éllovassal szemben.
A pénteki program - közép-európai idő szerint - 17 órától a férfiak kűrjével folytatódik.