Társoldalunk:

Rádió- és sporttörténeti esemény: mától szól a Sportrádió

2022.01.17. 09:33

Rádió- és sporttörténeti esemény tanúi lehetnek mindazok, akik a mai napon készüléküket a 105.9-es frekvenciára hangolják, illetve az nso.hu felületére kattintanak: e két helyen hallgatható ugyanis az első magyar sportrádió adása.

Ahogy a mellékelt programajánlóból is látható, három részre oszlik a műsorfolyam. A reggeli adás 6 és 10 óra között szól, a műsorvezető a rutinos rádiós, Harsányi Levente mellett az olimpiai bajnok úszó, Risztov Éva. 

Risztov Éva és Harsányi Levente az első reggeli adásban (Fotó: Tumbász Hédi)Forrás: nso.hu

A második blokk – természetesen sok-sok zenével – 10 és 16 óra között hallható, s délután négykor kezdődik a Hazafutás, amelynek első műsorvezetője a Formula–1-es közvetítésekből is jól ismert riporter, Szujó Zoltán lesz.

A napi aktualitások mellett számos vendég is megszólal. A Hazafutást követő hírösszefoglalóból minden fontos napi eseményről értesülhetnek a hallgatók.

A SPORTRÁDIÓ HÉTFŐI MŰSORA

Reggeli műsor: Harsányi Leventével és Risztov Évával

6.00: Indul a Sportrádió, bemutatjuk a rádiót, a műsorokat.

7.00: Vendégünk lesz Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, aki Vobeczky Zoltánnal, a Sportrádió főszerkesztőjével és Szujó Zoltánnal, a Sportrádió műsorvezetőjével a rádiózásról beszélget. 7 óra 35-kor hívjuk Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, az óra végén pedig beszélgetünk a férfi kézilabda Európa-bajnokságról, majd a Sportbarkochba játékban Eb-jegyeket lehet nyerni

8.00: Csisztu Zsuzsát hívjuk, aki mesél a műsorról, amelyben ő is hallható lesz. Indul a tenisz Australian Open, a Djokovics-üggyel is foglalkozunk.

9.00: Téma lesz a FIFA-gála is.

10.00–14.00: A műsorvezető Szani Rolandnak Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász is vendége lesz.

14.00–16.00: A műsorvezető Gazdag Krisztina a sporton keresztül foglalkozik – többek között – az egészséges életmód és a táplálkozás fontosságával.

Hazafutás, műsorvezető: Szujó Zoltán

16.00: Vendég: Tótka Sándor olimpiai bajnok kajakos.

17.00: Egy óra két keréken és négy keréken világklasszisokkal: Talmácsi Gábor, Michelisz Norbert.

18.00: Idézzük fel: Erdei Zsolt és január 17., a nap, amely mindig megdobogtatja Madár szívét. Vendégek: Erdei Zsolt profi világbajnok ökölvívó, Boros Csaba, a Republic együttes zenésze, L. Pap István, a Nemzeti Sport vezető szerkesztője.

19.00: FIFA-gála, Puskás-díj. Vendégek: Szöllősi György, L. Pap István, Edvi László, a Mandiner Sport munkatársa.

20.00: Férfi kézilabda Európa-bajnokság. Vendég: Ballai Attila, a Mediaworks sportfőigazgatója.

21.00: Évkezdés, tenisz, vendég: Köves Gábor férfi szövetségi kapitány. Másnapi NS-ajánló: Szűcs Miklós, a Nemzeti Sport vezető szerkesztője.

22.00: Napi hírösszefoglaló.

22.20: Sport, elemzés.

A rádió ide kattintva hallgatható.