Vágólapra másolva!
A férfiaknál Max Verstappen, a nőknél pedig Elaine Thompson-Herah kapta meg a sportolói Oscar-díjnak is nevezett Laureus-díjat. A ceremóniát digitális formában bonyolították le vasárnap Sevillában.

Az év legjobbja kategóriában a tavaly első Forma-1-es világbajnoki címét elhódító holland pilóta mellett a hétszeres Super Bowl-győztes amerikaifutballistát, Tom Bradyt, a teniszben világelső Novak Djokovicot, a hosszútávfutó Eliud Kipchogét, az úszó Caeleb Dresselt és a Bayern München labdarúgóját, Robert Lewandowskit jelölték. Utóbbi volt az egyetlen a férfi mezőnyben, aki tavaly is szerepelt a listán, melyről akkor Rafael Nadal nyert.

Elaine Thompson-Herah és Max Verstappen kapták a sportolói Oscar-díjnak is nevezett Laureus-díjat Forrás: AFP

A nőknél az ötszörös olimpiai bajnok jamaicai Thompson-Herah azzal érdemelte ki az elismerést, hogy tavaly Tokióban három ötkarikás aranyérmet nyert: a 29 éves atléta 100 és 200 méteren is diadalmaskodott, valamint tagja volt a 4x100-on győztes váltónak.

Rajta kívül az ausztrál nyílt teniszbajnokság januári bajnoka, az azóta világelsőként visszavonult Ashleigh Barty, a sprinter Allyson Felix, az úszó Katie Ledecky és Emma McKeon, valamint az aranylabdás labdarúgó, Alexia Putellas szerepelt a listán. Egy éve a teniszező Oszaka Naomi kapta a díjat.

Az év csapata versenyben az Európa-bajnok Olaszország nyert, az év áttörése kategóriában a britek ifjú teniszcsillaga, a US Open-bajnok Emma Raducanu.

A kategóriák jelöltjeit 1300 sportújságíró szavazatai alapján állították össze, a végső győztesekről a sportakadémia 71 tagja döntött.