Nézettségi rekordot hozott a közmédiában a BL-döntő és a Monacói Nagydíj

Real Madrid Celebrates It Victory In Champions League Trophy NurPhoto general news Soccer Soccer Match UEFA Champions League Madrid - Spain Horizontal SPORT CHAMPIONS LEAGUE TROPHY CROWD
A 14-szeres győztes a csapatbuszon is stílszerűen feltüntette az újabb sikert
Vágólapra másolva!
Nézettségi rekordot döntött a közmédia múlt hétvégén, amelyhez jelentősen hozzájárult az M4 Sport, a csúcsnézettséget hozó labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő közvetítésével és a Forma-1-es Monacói Nagydíjjal.

Az MTVA Sajtó és Marketing Irodájának hétfői közleménye szerint szombaton a televíziónézők 16,2 százaléka választotta a közmédia csatornáit. A Liverpool-Real Madrid mérkőzés volt az utóbbi négy BL-döntő közül a legnézettebb. Vasárnap a Forma 1-es futam nézettsége volt kiemelkedő, több mint 635 ezren követték a közmédia sportcsatornáját.

Nézettségi rekordot hozott a közmédiának a Real Madrid BL-győzelme Forrás: NurPhoto via AFP/Tomas Calle/NurPhoto/Tomas Calle

Az M4 Sport idei legmagasabb közönségarányát érte el múlt szombaton, amikor a teljes népesség körében, teljes napra vonatkozóan nyolc százalékos lett a közönségaránya. A Liverpool-Real Madrid mérkőzés volt a 2018/19-es szezon óta a legnézettebb Bajnokok Ligája-döntő. Az M4 Sport 630 ezren, az m4sport.hu oldalon 67 ezren követték.

A találkozó ideje alatt és egész szombaton a közmédia sportcsatornája volt a legnézettebb Magyarországon. A mérkőzés több mint egymillió embert ért el és csak a 2018-as Real Madrid-Liverpool döntő volt nézettebb az utóbbi öt évből.

A vasárnapi Forma-1-es közvetítés legnézettebb perceiben a nézőszám meghaladta a 760 ezer főt és több mint 1,1 millió embert ért el a futam alatt. Az m4sport.hu oldalon is rengetegen, 66 ezren követték a nagydíjat. A Monacói Nagydíj mellett a női kézilabda Magyar Kupa-döntő is kiemelkedő nézettséget eredményezett az M4 Sporton. A FTC győzelmével záruló döntőt 316 ezren nézték a csatornán és 47 ezren követték online.

Ezzel a május 28-29-i hétvégén az M4 Sport lett a legnézettebb csatorna, teljes napra vonatkozóan, a teljes népesség körében.

Ezen a héten az FTC szereplése a vízilabda Bajnokok Ligájában (csütörtök, 20.30), a férfi kézilabda bajnokság döntője (péntek, 18.45) és a magyar labdarúgó-válogatott (Magyarország-Anglia, szombat, 18.00) kerül fókuszba az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.