Társoldalunk:

Nem engedték medencébe az előző nap a vízben elájult szinkronúszót

2022.06.24. 23:30

A műúszó hölgy horrorisztikus ájulása után ma újra versenyzett volna, edzői azonban a legutolsó pillanatban jobbnak látták, ha inkább kihagyja a mai megmérettetést - írja a Blikk.

A budapesti vizes vb szerdai versenynapján majdnem tragédia történt a műúszók versenyén. Az amerikai Anita Alvarez a gyakorlata közben rosszul lett, és a vízben eszméletét vesztette.

Az elsüllyedő sportolónő életét edzője, Andrea Fuentes lélekjelenléte mentette meg, ugyanis a szakember ugrott utána, majd húzta partra egy férfi segítségével, ahol már a egészségügyiek látták el a sportolót.

A szörnyű képsorok azóta bejárták a világot, mindenkit megrázott az eset. Később azonban kiderült, hogy ez már nem az első alkalom volt, hogy az amerikai hölgy túlhajtotta magát egy megmérettetésen. Alvarez tavaly Barcelonában is elájult a medencében, és ugyanúgy edzője mentette ki, mint most.

Anita Alvarezt az edzője mentette ki a vízbőlForrás: AFP/Oli Scarff

Az ügyben a botrány sem maradt el, a szinkronúszó edzője ugyanis első felindulásában azt nyilatkozta: azért ugrott a medencébe, mert a vízimentők nem tettek semmit. Az amerikai csapat az ijedtségből felocsúdva azonban később már másképp látta a történteket.

A megdöbbentő eset után a Magyar Úszó Szövetség is kiadott egy közleményt, amelyben leírták, hogy mi a pontos protokoll ilyen helyzetekben.

Az utóbbi néhány napban több hír is megjelent az amerikai szinkronúszó állapotáról. A legutolsó információk szerint szerencsére már teljesen jól van a baleset után, és az volt a terv, hogy a mai napon a csapatversenyen vissza is tér a medencébe. Bár Alvarez versenyezni akart, és a csapata is jóváhagyta indulását, végül edzője, Andrea Fuentes szerint a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) azonban úgy látta jobbnak, ha inkább kihagyja a mai megmérettetést.

Anita Alvarez számára ezzel hivatalosan is véget ért a budapesti vizes világbajnokság.