Vágólapra másolva!
Növelte előnyét a Phoenix Suns csapata az NBA alapszakaszának hajrájában a nagy rivális Houston Rockets ellen. A Nyugati főcsoport playoff-helyeinek megszerzéséért vívott harcban jelenleg a Suns a nyolcadik helyen áll, míg a hazai pályán elszenvedett kínos vereségével a Rockets leszakadt kicsit. Nyert a bajnok Lakers és a Washington Wizards is, utóbbi kulcsjátékosa, Michael Jordan cáfolta, hogy a Bulls alelnöke lenne.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Allen Iverson 37 ponttal és 8 lepattanóval segítette 91-74-es győzelemhez csapatát, a Philadelphiát a Detroit Pistons elleni mérkőzésen. Az NBA alapszakaszának hajrájában két olyan csapat csapott össze egymással, amely korábban már biztosította helyét a rájátszásban, így gyakorlati tét csupán a helyezésekre korlátozódott. Iverson annak ellenére remekelt, hogy sérült térddel játszott. "Nem javult, de nem is romlott a helyzet, ugyanúgy érzem magam. Az orvosok azt mondták, lecsapolják a térdem, de nem engedtem nekik" - nyilatkozta a mérkőzés hőse, aki a harmadik negyed elején elért kosarával megszerezte pályafutása 13 000. pontját.

A rájátszásért küzdő nyugati csapatok közül a jó helyzetben lévő Lakers nyerni tudott, csakúgy, mint a Denverben is győztes Phoenix Suns. A tabella nyolcadik helyén álló gárda 98-78-ra győzött a Nuggets ellen, Shawn Marion 27 pontot termelt, s ha már a palánkok alatt járt, lekapott 10 lepattanót is. Miután a nagy vetélytárs Houston Rockets 81-66-ra kikapott Portlandben, a Suns előnye immáron "másfél meccs" a rájátszásért vívott harcban.

New NBA fan fórumhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29977

Győzött a Washington Wizards is a liga egyik leggyengébb csapatának, a Cleveland Cavaliersnek az otthonában (100-91), s a mérkőzés hőse megint az a Michael Jordan volt a maga 26 pontjával és 10 lepattanójával, aki körül folyamatosan terjednek a pletykák. Az amerikai sajtó tudni véli, Jordan lesz Jerry Krause utódja a Chicago Bulls alelnöki posztján. Krause kedden, egészségügyi okokra hivatkozva mondott le.

"Washingtonban kezdtem a szezont, itt is fejezem be. Sajnálom, ami Jerryvel történt, de megértem, hogy számára az egészség a legfontosabb" - nyilatkozta Jordan a clevelandi találkozót követően, megerősítve, nem tér vissza Chicagóba, hanem jövőre a Wizards menedzsmentjében vállal szerepet.