Vágólapra másolva!
Hazai pályán elveszítette második elődöntő-mérkőzését az Ottawa Senators és a Vancouver Canucks jégkorongcsapata. Az első találkozót megnyerő két esélyes ugyanis vasárnap nem bírt a parádésan védő Roman Cechmanek kapust is felvonultató Philadelphia Flyersszel, illetve a Minnesota Wilddal.

Összesítésben kiegyenlítette hátrányát a Philadelphia Flyers jégkorongcsapata az NHL Keleti főcsoportjának elődöntőjében, miután a második találkozón 2-0-ra nyert a nagy esélyes Ottawa Senators ellen. A vendégek sikeréből oroszlánrészt vállalt Roman Cechmanek kapus, aki 33 lövést hárítva pályafutása második playoff-mérkőzését úszta meg kapott gól nélkül.

"Nagyon készültünk a mai mérkőzésre, s végre én is úgy védtem, ahogy az alapszakaszban" -jegyezte meg Cechmanek, akinek teljesítménye mellett természetesen a két gólszerző, Simon Gagne és Mark Recchi érdemei sem vitathatók. A Flyers-játékosok a nagy tét mellett egy újságcikkre is hivatkoztak, amely a párharc esélyeit boncolgatva úgy vélte, ha a csapat kikap, akkor jószerével eldőlt a párharc. "Ez teljesen feltüzelt bennünket. Az Ottawa a média csomó idiótájának köszönheti vereségét. Az arculcsapást ugyanis a csapat nem viselte el" - nyilatkozta a Flyers centere, Jeremy Roenick.

Fontos győzelmet aratott a Minnesota Wild is, amely ezúttal már ki tudta húzni a Vancouver Canucks ellen, s nem járt úgy, mint az első mérkőzésen, amikor két másodperccel rendes játékidő vége előtt egyenlített a kanadai együttes, majd a hosszabbításban kicsikarta a diadalt is. Ezúttal a Wild a harmadik harmad elejét nyomta meg, ekkor 1-1-et követően egy perc alatt Zsoltok, majd Walz is betalált, s a Canucks részéről mindössze egy szépítő találatra futotta.

Eredmények, Keleti főcsoport, elődöntő:
Ottawa Senators - Philadelphia Flyers 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
gól:
Gagne (6:57), Recchi (53:02)
az állás: 1-1.

Nyugati főcsoport:
Vancouver Canucks - Minnesota Wild 2-3 (0-0, 1-1, 1-2)
gól:
Jovanovski (37:18), Öhlund (58:28), illetve Gaborik (24:40), Zsoltok (41:02), Walz (42:05)
az állás: 1-1.