Vágólapra másolva!
Szokásos receptjével, hosszabbításban tudott nyerni a Detroit Pistons kosárlabdacsapata, s philadelphiai sikerével 4-2-re nyerte az NBA Keleti főcsoportjának elődöntőjét. A csapat az alapszakaszban nyolcból nyolcszor nyert ráadásban, a playoff pénteki mérkőzésén pedig 93-89-re verte a Sixerst.

Jobb később, mint soha - pufogtatják frázisaikat az amerikai lapok Chauncey Billups visszatérésével kapcsolatban. A Detroit Pistons védője sérüléssel küszködött a párharc során, az első mérkőzésen még ugyan 24 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez, aztán bal bokája nem engedte, hogy játsszon. A negyedik találkozón ugyan tett egy bátortalan kísérletet, de mindössze három pontocskáig jutott - hogy aztán a hatodik mérkőzésen ismét ereje teljében, s legjobb formájában parádézzon.

A rendes játékidőben 81-81-re végeztek a csapatok úgy, hogy a döntés a Philadelphia klasszisa, Allan Iverson kezében volt, ám a találkozót 38 ponttal záró bedobó nem tudott kosárra dobni a kiválóan védekező Tayshaun Prince mellett. A hosszabbítás ténye azonban már az álmoskönyv szerint sem kecsegtette sok jóval a Sixerst, hiszen a Detroit az NBA idei szezonjában még nem bukott el mérkőzést a ráadásban.

Ezúttal sem. Az "extra-time" alatt 12 pontot dobott a Pistons (Billups egyedül kilencet vállalt), míg a hazaiak csak nyolc találatra voltak képesek, így 1991 után ismét főcsoport-döntőbe jutott a Detroit - tizenkét éve meg is nyerték a sorozatot. A New Jersey Nets elleni párharc helyi idő szerint vasárnap este kezdődik.

"Nem tudok többet mondani a csapatomról, szenzációs, amit produkáltak. Sérülések nehezítették a helyzetünket, de a csapatból mindenki átérezte a helyzet súlyát, s közreműködött a sikerben" - rebegett hálát Rick Carlisle szakvezető.

Eredmény, Keleti főcsoport, elődöntő, 6. mérkőzés
Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 89-93 (24-15, 20-21, 20-27, 17-18, 8-12) - hosszabbítás után
Ld.:
A. Iverson 38, D. Coleman 14 (11 lep.), K. Thomas 12 (14 lep.),... K. van Horn 2 (10 lep.), illetve C. Billups 28, R. Hamilton 19, C. Williamson 17, T. Prince 14, B. Wallace 10 (18 lep.)
A párharcot 4-2-vel a Pistons nyerte.

[origo]