Vágólapra másolva!
Az első félidőben megszerzett huszonöt pontos előny elegendőnek bizonyult a San Antonio Spurs számára, hogy a harmadik és a negyedik negyedet egyaránt elveszítve, Tim Duncan remeklésének köszönhetően, 119-106-ra legyőzze a Dallas Mavericks kosárlabdacsapatát. Az NBA Nyugati főcsoportjának döntőjében az állás ezzel 1-1-re módosult.

Nem tudta megismételni az elő összecsapáson bemutatott félelmetes hajrát a Dallas Mavericks, amely az NBA Nyugati főcsoport-döntőjének második összecsapásán már kikapott a San Antonio Spurs otthonában.

A találkozót nagyon jól kezdte a Spurs, az első huszonnégy büntetőből mindet értékesítette az együttes, s az első félidőt 69-44-es előnnyel zárta.

A vendégek trénere, Don Nelson a nyitó negyedben összeveszett az egyik bíróval, ezért két technikai hibát kapott, és el kellett hagynia a kispadot. Helyét fia, Donn vette át.

A csapat két legjobbjának a 32 pontos Tim Duncan és a 25 találatig jutó Malik Rose bizonyult. A mérkőzés második felében arra várt mindenki, hogy a Dallas megpróbálja a lehetetlent, ami tulajdonképpen meg is történt. Michael Finley (29 pont) és Dirk Nowitzki (23) vezetésével a vendégek nagy hajrát nyitottak, de csupán 12 pontot tudtak ledolgozni a 25-ös hátrányból. 105-97-nél ugyan még felrémlett, ez a mérkőzés megnyerhető, ám öt perccel a lefújás előtt Duncan ismét a hátára vette a csapatot.

"Sajnos elveszítettük a higgadtságunkat, de tudtuk, hogy így lesz. Próbáltunk a küzdelemre koncentrálni és olyan jól játszani, ahogy csak tudunk, de ma ennyire futotta" - jegyezte meg a Mavericks védője, Nick Van Exel. A párharc harmadik mérkőzésére pénteken, Dallasban kerül sor.

Nyugati főcsoport, döntő, 2. mérkőzés:
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 119-106 (35-24, 34-20, 25-31, 25-31)
Ld.:
T. Duncan 32 (15 lep.), M. Rose 25, T. Parker 19, S. Jackson 17, illetve M. Finley 29 (10 lep.), D. Nowitzki 23 (10 lep.), R. LaFrentz 15, N. van Exel 13, S. Nash 12
az állás: 1-1.