Vágólapra másolva!
Kisebb baleset miatt ugyan félórát csúszott az NBA Nyugati főcsoport-fináléjának negyedik mérkőzése, ez azonban a hazai, dallasi együttest zavarhatta meg jobban. A Mavericks ugyanis a sérült Dirk Nowitzki nélkül 102-95-ös vereséget szenvedett a San Antonio együttesétől, így összesítésben a Spurs már 3-1-re vezet.

Izgalmasan kezdődött és úgy is fejeződött be a Dallas Mavericks és a San Antonio Spurs közötti főcsoport-finálé negyedik mérkőzése, amelyet az előírtakhoz képest félórás csúszással tudott csak megkezdeni a két együttes. A dallasi American Airlines Arena egyik konyhájában kisebb tűz ütött ugyanis ki, így a kiérkező tűzoltók azonnal evakuáltak mindenkit. "Az egész épületet kiürítettük, mert az emberek biztonságát tartottuk szem előtt. Úgy gondoltuk, bármilyen csekélynek tűnik is a baj, inkább megelőzzük, semmit komolyabb vészhelyzettel kelljen szembenéznünk" - nyilatkozta Terdema Ussery, a Mavs elnöke.

A mérkőzés aztán még inkább felborzolta a hazaiak idegeit. A legnagyobb gondot már a kezdőcsapatból kiszűrhették, nem volt ott ugyanis a pályán a Dallas legjobbja, a német erőcsatár, Dirk Nowitzki, aki térdét fájlalva kihagyta a negyedik mérkőzést - gyakorlatilag el is döntve ezzel a mérkőzés sorsát.

Pedig a csapat nélküle is remekül küzdött, Michael Finley és Steve Nash 25, Nick Van Exel 22 pontot szórt, az ellenfél legjobbja Tony Parker volt 25 ponttal, míg Duncan - aki mindössze nyolc pontig jutott a félidőben - végül 21 pontocskát szorgoskodott össze, s 20 lepattanójával a levegő korlátlan ura volt mindkét palánk alatt. A Dallas az első negyed után 24-21-re, félidőben 52-47-re vezetett, ám a harmadik negyedben elszenvedett 18-30-as részszakasz eldöntötte a találkozó végkimenetelét.

"A New Jersey már befejezte a Detroit elleni finálét, így nekünk i járna egy kis pihenő. Van jó pár idősebb játékosunk" - nyilatkozta Parker, célozva arra, ha a Spurs kedden nyer, lesz ideje felkészülni a június 4-én rajtoló NBA-döntőre.

Eredmény, Nyugati főcsoport, döntő, 4. mérkőzés
Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 95-102 (24-21, 28-26, 18-30, 25-25)
Ld.:
M. Finley 25, S. Nash 25, N. van Exel 22, illetve T. Parker 25, T. Duncan 21 (25 lep.), E. Ginobili 21, S. Jackson 17
az állás: 3-1 a Spurs javára.