Vágólapra másolva!
A New Jersey Devils - akár csak az első mérkőzésen - 3-0-ra nyert a vendég Anaheim Mighty Ducks ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga négy győzelemig tartó döntő sorozatának második felvonásán.

A két csapat szinte lemásolta a két nappal ezelőtti nyitó találkozót. A hazaiaknál Scott Stevens 228. rájátszásbeli összecsapásán lépett jégre, ezzel a hátvédek között csúcstartó lett.

Most is jobban kezdett a New Jersey, azonban két emberelőnyös helyzetét is kihasználatlanul hagyta. Majd jött a sorsdöntő második harmad. A Devils fokozta az iramot támadásban, és hihetetlenül hatékonyan védekezett. Az Anaheim alig tudta átlépni a felezővonalat.

Aztán a cseh Petr Sykora - aki tavaly nyáron érkezett a Mighty Duckshoz a riválistól - kisbüntetést kapott. Akkori cseréje, az orosz Oleg Tverdovszkij passza többször irányt váltott, a korong éppen a cseh Patrik Elias elé került, és nem hibázott (1-0).

Nyolc perccel később ismét Tverdovszkij bosszantotta egykori klubját: lövése megpattant Scott Gomezen, és Jean-Sebastien Giguere kapus tehetetlennek bizonyult (2-0).

A harmadik harmad elején az első mérkőzésen kétszer is eredményes ex-anaheimi Jeff Friesen vált le őrzőjéről, és fonákkal belőtte nyolcadik playoff-gólját (3-0).

Az NHL történetében eddig csupán egyszer, 1971-ben fordult elő, hogy egy csapat 2-0-ás előnyről nem tudta megnyerni a Stanley-kupát. A hazaiak kapusa, Martin Brodeur már 138:07 perce nem kapott gólt. Utoljára 1945-ben történt meg, hogy egy hálóőr legalább két hibátlan mérkőzéssel kezdje a finálét: akkor a torontói Frank McCool az első három találkozón produkált százszázalékos mérleget. Brodeurnak ez volt a hatodik kapott találat nélküli összecsapása a rájátszásban, és ezzel beállította a visszavonult cseh Dominik Hasek tavalyi rekordját.

A Devils a mostani sorozatban mind a tíz találkozóját megnyerte, ha ő szerezte a nyitó gólt, és szintén hibátlan, amennyiben két harmad után vezet, ez eddig kilencszer fordult elő.

Döntő, 2. mérkőzés:
New Jersey Devils - Anaheim Mighty Ducks 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
gól:
Elias (25.), Gomez (33.), Friesen (45.)

A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a New Jersey javára. A következő összecsapást magyar idő szerint vasárnap hajnalban Anaheimben rendezik.