Vágólapra másolva!
Alig egy nappal azt követően, hogy a Detroit Pistons vezetőedzője, Rick Carlisle útilaput kapott, máris megvan a kosárlabdacsapat új szakvezetője. A klub öt évre szóló, 25 milliós dolláros szerződést kötött Larry Brownnal. A Cleveland új trénere Paul Silas lett, a 60 éves mestert az alapszakaszt követően, 5 szezon után menesztette a New Orleans Hornets.

Carlisle-tól azt követően vált meg a Pistons, hogy a csapat az alapszakaszban nyújtott kiváló teljesítményét követően a Keleti főcsoport-döntőben alulmaradt a New Jersey Nets együttesével szemben. Brown legutóbb a Philadelphia 76ers csapatánál dolgozott, hatéves munkáját május 26-án fejezte be a Sixersnél. Korábban olyan csapatoknál dolgozott, mint a Denver (öt éven át), az Indiana (négy év), a San Antonio (három és fél év), a New Jersey (két év) és a Clippers (másfél év).

A Philadelphiánál töltötte a tehát leghosszabb időszakot, sorozatban ötször vezette a csapatot a playoffba (beleértve a 2001-es NBA-döntőt is). Jelenleg az amerikai olimpiai válogatott szövetségi kapitányaként az augusztusi, Puerto Ricó-i selejtezőre készül.

[origo]