Vágólapra másolva!
Mario Lemieux, az NHL történetének egyik legkitűnőbb játékosa úgy döntött, még egy szezon erejéig marad a Pittsburgh Penguins csapatánál.

A bejelentés után "Super Mario" elmondta: sokkal jobb fizikai állapotban van, mint az elmúlt szezon kezdetén, ami félelmetesnek tűnhet, hiszen tavaly egy ideig óriási fölénnyel vezette a kanadai táblázatot (a gólok és a gólpasszok összesítése), ám miután hátfájdalmai kiújultak, rengeteg mérkőzést kénytelen volt kihagyni.

"Ebben a korban, amikor felkel az ember, már minden más, mint korábban, de mostanában jobban élvezem az edzéseket, mint karrierem kezdetén" - mondta a sztár, aki október 5-én ünnepli 38. születésnapját. Az interjúk során nem nagyon mert esélylatolgatásokba bocsátkozni, ami érthető is, hiszen tavaly - miután kivált - az együttes mélyrepülésbe kezdett, és a 30 csapatos ligában a 29. lett.

Ettől függetlenül a Pingvinek optimistábban vágnak neki az új idénynek, hiszen annak "jutalmául", hogy az egyik leggyengébb csapat voltak, az idei játékosbörzén ők választhattak elsőnek, így megszerezték a hatalmas tehetségnek tartott Marc-Andre Fleuryt. Az újoncon kívül két öreg harcos, Kelly Buchberger és Mike Eastwood is a csapathoz került.

A fiatalítást Lemieux is fontosnak tartja, már csak azért is, mert amikor 1984-ben a csapatba került, gyakorlatilag a nulláról építették fel a Stanley-kupát 1991-ben és 1992-ben elhódító gárdát.

Mario Lemieux NHL-es karrierje során 680 gólt ütött és 1010 gólpasszt adott.