Vágólapra másolva!
Megkezdődött a nemi erőszakkal vádolt Kobe Bryantnek, az NBA-ben szereplő Los Angeles Lakers kosarasának tárgyalása a Colorado állambeli Eagle-ben. Nem tartott sokáig, folytatás októberben. Időközben az átigazolások is folytatódnak: Derrick Coleman maradt ugyan Philadelphiában, de Keon Clark révén megszerezte első új játékosát idén a Utah Jazz.

Az egy 19 éves lány által feljelentett sztár perének első felvonása többórás csúszással vette kezdetét, s mindössze hét percig tartott.

A rövid meghallgatáson Bryant ügyvédjei a vád elejtését kérték, majd Fred Garnett bíró október 9-ben jelölte meg az újabb tárgyalási napot. A törvényszékről távozó Bryantet - aki összesen két szót mondott odabenn ("Nem, uram."), és kifejezéstelen arccal állva ügyvédei között végig nem vette le a szemét a bíróról - rajongók hada várta a nevét skandálva.

A háromszoros NBA-bajnok - a vád szerint - június végén szexuálisan zaklatta az ifjú hölgyet a Colorado állambeli Edwards egyik szállodájában. Az ártatlanságát hangoztató sportoló a feljelentés után önként jelentkezett a rendőrségen, majd kifizette a 25 ezer dollár óvadékot, és szabadon távozott. Ha bűnösnek találják, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, de a szankció alsó határa is négy év. A 25 éves játékos hatszor szerepelt az All Star-válogatottban.