Vágólapra másolva!
Első két mérkőzésén könnyed győzelmet aratott az Egyesült Államok NBA-játékosokból álló kosárlabda-válogatottja az amerikai kontinens Puerto Ricóban zajló olimpiai kvalifikációs tornáján. Duncanék előbb Brazíliát, majd a Dominikai Köztársaság legjobbjait verték.

A B csoportban szereplő együttes a brazil gárda elleni találkozóján nehezen lendült játékba, s az első negyedet követően még vesztésre állt. A második negyed végére két ponttal már a sztáralakulatnál volt az előny, majd a félidőt követően magasabb sebességre kapcsolt, s végül több mint száz pontot dobva simán győzött. Az amerikaiak legjobbja az NBA-bajnok San Antonio Spurs centere, Tim Duncan és a Los Angeles Clippers kitűnősége, Elton Brand volt 17-17 ponttal, ám az együttes erejét jól mutatja, hogy összesen heten jutottak legalább tíz pontig.

A második mérkőzésen a Dominikai Köztársaság legjobbjai sem tudtak ellenállni, az amerikai csapat legjobbja ezúttal az NBA elmúlt idényének pontkirálya, az orlandói Tracy McGrady volt, aki 17 ponttal zárt. Az ifjú titán mellett kiemelkedően teljesített az indianai Jermaine O'Neal (15 pont, 7 lepattanó) és a torontói Vince Carter is (15 pont).

Az A csoportban megszületett a viadal első meglepetése, miután a világbajnoki ezüstérmes Argentína hatalmas csatában, két ponttal kikapott Mexikótól.

Eredmények
A csoport, 1. forduló: Mexikó-Argentína 91-89, Puerto Rico-Uruguay 91-78
2. forduló: Argentína - Uruguay 91-60, Kanada - Puerto Rico 89-79.

B csoport, 1. forduló: Egyesült Államok - Brazília 110-76, Dominikai Köztársaság - Venezuela 78-76
2. forduló: Egyesült Államok - Dominikai Köztársaság 111-73, Brazília - Virgin-szigetek 100-74.