Vágólapra másolva!
Az Indiana Pacers szerdán kinevezte új edzőjét Rick Carlisle személyében, az idei nyár tizedik NBA-edzőcseréjét fejezve be ezzel. Carlisle három évvel ezelőtt Isiah Thomasnak adta át a helyét, most visszakerült a székbe.

"Én nem Isiah helyett jöttem" - kezdte Carlisle. "Követem őt, és nagy tisztelettel adózom a munkájának." Nem semmi munka volt, a Pacers 50%-os volt a 2001-es szezonban, aztán 48-at nyert a 82 meccsből legutóbb, és a playoffból mindig az első körben kiesett.

Amikor még Larry Bird vezetőedző volt, döntőt játszottak, Carlisle akkor már három éve a Fehér Toll segédje volt. Bird aztán ment, most igazgatónak jött, és "boldog", hogy megint mellette van Carlisle, és reméli, hogy a Pacers "nagyszerű év" elé néz.

Carlisle, aki négyéves szerződést írt alá, a legutóbbi két szezonban a Detroit Pistonst vezette (milyen érdekes, Thomas játékosként ott volt kétszeres bajnok), és mindkétszer 50-nél többször győz, a Central Divisiont mindkétszer megnyerték, 2002-ben ő volt az év edzője, idén meg a Kelet bajnoka a csapattal.



A nagy feladat az lesz, hogy értelmes kapcsolatot építsen ki az Indiana All-Star centerével, Jermaine O'Neallel, aki teljesen kiborult, mikor megtudta, hogy Thomast elküldték. "Olyan volt nekem, mint egy apa"- mondta a válogatott O'Neal, aki szabadügynök lett a szezon után, és most úgy nyilatkozott, ha tudta volna, hogy Thomast elküldik, meg sem állt volna San Antonióig, tudniillik a Spurs is szerződést ajánlott neki.

Az új edzők idén nyáron
CavaliersPaul Silas06.02.
Pistons Larry Brown 06.02.
Hornets Tim Floyd06.09.
Rockets Jeff Van Gundy06.11.
Raptors Kevin O'Neill 06.18.
Wizards Eddie Jordan 06.19.
76ers Randy Ayers 06.20.
Clippers Mike Dunleavy 07.11.
Bucks Terry Porter 08.06.
Pacers Rick Carlisle 09.03.