Vágólapra másolva!
Megnyerte második mérkőzését is a Connecticut Sun ellen, így a Keleti-főcsoport legjobbja lett a Detroit Shock nőikosárlabda-együttese. Újhelyi Petra WNBA-csapata ezzel bejutott a nagydöntőbe, ahol az ellenfél szombaton a Los Angeles Sparks-Sacramento Monarch párharc győztese lesz.

"Teljesítettük ígéretünket, amelyet a szezon kezdete előtt szurkolóinknak tettünk. A következő cél a WNBA-cím. Jelenlegi formánkat látva tudjuk, hogy közönségünkkel együtt hazai pályán minden meccsünket megnyerjük, s akkor nem lehet vitás, ki lesz a bajnok" - nyilatkozta a Shock trénre, Bill Laimbeer. A csapat nagyszerűen küzdött, hiszen a félidőben még 11 pontos hátrányban volt. Ám Swim Cash ekkor lendült igazán bele, a 24 éves erőcsatár húsz pontot szerzett összesen, leszedett 10 lepattanót is (a közönség kórusban kántálta a találkozó hajrájában: MVP, MVP!), de nem panaszkodhat 17 pontos és 14 lepattanós mutatójára Cheryl Ford sem. Deanna Nolan 17 pontig jutott, közte négy triplát helyezett el a Sun kosarába.

A magyar centert a rájátszás előtt sérültlistára tévő michiganiek második mérkőzésüket is megnyerték a két sikerig tartó elődöntőben a Connecticut Sun ellen, s a magyar idő szerint szombat hajnalban kezdődő végjátékban a Sacramento Monarchsszal vagy a címvédő Los Angeles Sparksszal találkoznak.

Újhelyit nem nevezték

Furcsa módon valószínűleg nem szerepelhet a patraszi Európa-bajnokságon Újhelyi Petra, a Detroit Shock centere. A magyar játékosra számítana Rátgéber László kapitány, de úgy nyilatkozott, Petrát még nem engedi el Bill Laimbeer vezetőedző. A helyzet érdekessége, hogy a Shock honlapja szerint Újhelyi már lekerült a sérültlistáról, neve mellett az áll: nincs benn a playoff-keretben...



Eredmények
Keleti-főcsoport, döntő:
Detroit Shock - Connecticut Sun 79-73
Auburn Hills, The Palace, 13 635 néző
legjobb dobók: Cash 20 (10 lep.), Ford 17 (14 lep.), Nolan 17, illetve McWilliams-Fran 17 (13 lep.), Johnson 16
A Detroit 2-0-s összesítéssel nyerte a párharcot.

Nyugati-főcsoport, döntő:
Los Angeles Sparks - Sacramento Monarchs 79-54
legjobb dobók:
Mabika 24, Leslie 16, Dixon 14, Teasley 7 (8 lep., 10 assz.), illetve Smith 15 (10 lep.), Griffith 12
a párharc állása: 1-1.