Vágólapra másolva!
Hónapok óta tartó gondolkodás után aláírhatja szerződését Jason Terry, akit a Utah Jazz a visszavonult klasszis irányító, John Stockton utódjául szemelt ki. A jelenlegi NBA-szabályok szerint a Hawksnak 15 napja van, hogy legalább olyan jó szerződést kínáljon játékosának, mint riválisa, ellenkező esetben Terry szabadon odébb állhat.

"Úgy véljük, egy nagyon tehetséges játékost találtunk, különben nem vadásztuk volna rá hónapokon keresztül" - nyilatkozta a Jazz elnöke, Dennis Haslam. A Utah még júliusban vette fel a kapcsolatot Terryvel, az Atlanta Hawks irányítója az elmúlt szezon végén ugyanis szabadügynökké vált, ami azt jelentette, ingyen igazolható.

Terry 1999-ben került az NBA-be, első négy szezonja során 16,1-es pont- és 5,6-os gólpassz-átlagot mondhat magáénak. Az előző szezonban meccsenként 17,2 pontot dobott, s 7,4 asszisztot osztott ki.

A Utah Jazznek mindenképpen szüksége lenne a játékosra, hiszen kezdőcsapatából Stockton mellett távozott a veterán center, Karl Malone is, aki 18 éve után váltott, s igazolt a Los Angeles Lakershez. A klub korábban Elton Brandet és Brad Millert sem tudta megszerezni.

A Detroit Pistons közben megállapodott az idei játékosbörze (draft) második számú választottjával. A szerb Darko Milicic 2006-ig szóló szerződést írt alá, a 210 centis, a jövő egyik legnagyobb ígéreteként számon tartott center (aki legutóbb a Hemofarm Vrsac együttesét erősítette) 11 millió dollárt keres az elkövetkező három idényben.