Vágólapra másolva!
Utoljára 1996. január 6-án fordult elő, hogy a New York Islanders jégkorongcsapata hazai pályán le tudta győzni az Ottawa Senators együttesét. A jég az NHL hétfői játéknapján tört meg, a Jasin vezette hazaiak 6-3-ra nyertek. A nap másik mérkőzésén a Vancouver Canucks otthon simán verte a Detroit Red Wings együttesét.

Még mindig az utolsó helyen áll saját divíziójában az Ottawa Senators jégkorongcsapata, amely az NHL hétfői játéknapján ezúttal a New York Islanders otthonában kapott ki 6-3-ra. Márpedig ez a bravúr évek óta nem sikerült a Szigetlakóknak, egyetlen játékosának adatott meg az, hogy lássa veszíteni a Nassau Veterans Memorial Coliseumban a Szenátorokat, az pedig az az Alekszej Jasin, aki anno még az Ottawa színeiben szerepelt az 1996-os vesztes találkozón.

A mostani összecsapáson Jasin mellett Jason Wiemer, Mariusz Czerkawski, Oleg Kvasha, Trent Hunter és Shawn Bates is eredményes volt, így 1996. január 6-a óta először győzött az Islanders.

Nem kegyelmezett a Vancouver Canucks sem, amely ezúttal a Detroit Red Wings csapatát páholta el 5-1-re. A mérkőzés hőse a 22 védést bemutató Dan Cloutier, illetve a két gólt is ütő Jason King volt (mellette még Todd Bertuzzi, Markus Näslund és Brendan Morrison bizonyult eredményesnek), vezetésükkel a Canucks megőrizte hét mérkőzés óra tartó hazai veretlenségét.

eredmények:
New York Islanders - Ottawa Senators 6-3
Vancouver Canucks - Detroit Red Wings 5-1.

[origo]