Vágólapra másolva!
Az NHL pontszámításának varázsa, hogy profijégkorong-bajnokság keddi hat találkozóján szereplő tizenkét csapat közül is tizenegy pontot szerzett (ugyanis a hosszabbításos vereségért is jár "dotáció"). Egyedül a Chicago Blackhawks járt pórul, amely simán, 5-2-re kikapott Edmontonban. A Colorado az Anaheimet verte, a győztes gólt a Kacsák egykori csatára, Selänne ütötte.

Egyetlen csapatként az Edmondot Oilers tudott rendes játékidőben nyerni az NHL keddi fordulójában. A kanadai együttes a Chicago Blackhawks gárdását fogadta, s Radek Dvorak remeklésével (a csatár két gólt ütött és egy gólpasszt adott) 5-2-re nyert. A hazaiak kapujában Ty Conklin 33 védést mutatott be.

Az Északnyugati csoport két legjobbja egyaránt hosszabbításban nyert. A kanadai rangadón a listavezető Vancouver Canucks hazai pályán 5-4-re verte a Montreal Canadienst, a győztes találatot Mattias Ohlund a ráadás második percében kotorta a vendégkapuba.

A Colorado Avalanche is otthon, Denverben csikarta ki a diadalt, Teemu Selänne egykori csapatát, az Anaheim Mighty Ducksot leckéztette meg győztes találatával (2-1). Érdekesség, hogy egy hete a finn csatár ugyancsak győztes gólt ütött, az áldozat akkor egy másik korábbi egyesülete, a San Jose Sharks volt.

eredmények:
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 2-2 - hosszabbítás után
Colorado Avalanche - Anaheim Mighty Ducks 2-1 - hosszabbítás után
Calgary Flames - Toronto Maple Leafs 3-2 - hosszabbítás után
Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks 5-2
Vancouver Canucks - Montreal Canadiens 5-4 - hosszabbítás után
San Jose Sharks - New York Rangers 2-2 - hosszabbítás után.