Vágólapra másolva!
Rájárt a rúd a hazai csapatokra az NHL legutóbbi játéknapján. A hat összecsapásból mindössze egyet nyert házigazda - a St. Louis 4-3-ra verte a Bostont -, egy otthon játszó ért el döntetlent - a Columbus az Edmonton ellen -, négy helyszínen viszont hátrányt jelentett a hazai jég. A látogatók közül a New York és a New Jersey is nullára nyert.

Az alapszakasz negyedénél járva az éppen playoff-helyezést jelentő nyolcadik helyen tanyázik az idén is nagy dobásra készülő New York Rangers. Messier-ék ezúttal a Keleti főcsoport harmadikja, a Tampa Bay ellen tehettek meg egy apró lépést céljaik elérése felé, és váratlanul sima sikerükkel ezt meg is tették.

Az első harmad vége felé két és fél perc alatt lerendezte a meccset az előzetesen esélytelenebbnek vélt látogató: előbb Mark Messier váltott gólra egy emberelőnyös szituációt, majd Ortmeyer talált be Lindros átadásából.

A kétgólos hátrányban lévő Lightning óriási offenzívát indított a különbség ledolgozása érdekében, azonban az ihletett formában védő - 36 lövésből 36-ot hárító - Markkanenen ezúttal nem tudtak kifogni Fegyotyenkóék.

Ugyancsak kapott gól nélküli győzelemmel abszolválta idegenbeli fellépését a New Jersey Devils: Martin Brodeur mind a 25 kapujára tartó lövést hárítva húzta le a rolót a Kings-támadók előtt, így nem is lehetett kétséges a címvédő sikere.

Eredmények:
Tampa Bay Lightning - New York Rangers 0-2
Columbus Blue Jackets - Edmonton Olilers 3-3
Montreal Canadiens - Vancouver Canucks 2-5
Atlanta Trashers - Ottawa Senators 3-6
St. Louis Blues - Boston Bruins 4-3
Los Angeles Kings - Ney Jersey Devils 0-4