Vágólapra másolva!
Két összecsapás is gólzáport hozott az NHL legutóbbi játéknapján. A Phoenix 6-4-re verte otthon a Los Angeles Kings együttesét, míg a Colorado 6-5-re győzött - hosszabbítás után - a Calgary vendégeként.

Rendkívül változatos csatát hozott a Colorado Avelanche fellépése a Flames otthonában. A vendégcsapat Foote góljával rögtön a második percben megszerezte a vezetést, azonban a hazaiak négy percen belül - Donovan és Saprikin találataival - megfordították az állást. Hejduk egalizált az Avelanche részéről - még az első harmadban -, a második játékrész elején Leopold góljával azonban ismét a Flames vezetett.

És ekkor beindultak a sztárok: előbb Joe Sakic váltotta gólra Tanguay átadását, majd Selänne is betalált, visszaszerezve ezzel a vezetést a látogatóknak. A záró harmadban Saprikin újból egyenlített, majd Brigley és Ference gyors gólváltásával alakult ki a rendes játékrész 5-5-ös végeredménye.

A hirtelen halálban aztán nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt a hazai drukkerek elképzelték: 2:24 telt el a ráadásból, amikor érkezett Derek Morris, és a 2002-ben éppen a Calgarytól Denverbe került hátvéd eldöntötte a meccset az Avalanche javára.

Ugyancsak hosszabbítás után tudott győzni a nyugati listavezető Canucks az Ottawa vendégeként, itt Naslund szerezte a mindent eldöntő találatot.

Eredmények:
Atlanta Thrashers - Toronto Maple Leafs 1-3
Ottawa Senators - Vancouver Canucks 2-3 - hosszabbítás után
Calgary Flames - Colorado Avalanche 5-6 - hosszabbítás után
Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings 6-4