Vágólapra másolva!
Kedden hat mérkőzéssel folytatódott az NHL, s a pályára lépő négy kanadai jégkorong-együttes mindegyike győztesen hagyta el a pályát. A Montreal Canadiens, a Toronto Maple Leafs, illetve az Ottawa Senators hazai pályán nyert, míg a Calgary Flames New Yorkban győzött. Nem javul Mario Lemieux sérülése, így a Pittsburgh Penguins klasszisára csípőműtét vár, számára a szezon befejeződött.

Egyszerű játék a jégkorong, ezt bebizonyította a Colorado Avalanche együttese az NHL legutóbbi fordulójában. Csupán hat egészséges, jó formában lévő csatár szükségeltetik, s ha mindegyik gólt szerez, akkor nem lehet baj. Ez történt kedden a Columbus Blue Jackets ellen: Blake, Hinote, Kariya, Sakic, Skrastins és Worrell góljaira nem is tudtak válaszolni a Kékkabátosok, főleg azért, mert a kapuban David Aebischer 35 védést bemutatva hibátlant telesített, s pályafutása kilencedik shutoutját érte el.

Nem léphet már pályára az idei bajnokságban Mario Lemieux, a Pittsburgh Penguins legendás jégkorongozója, aki nélkül a Pingvinek csak szenvednek a szezon során. A kétszeres Stanley-kupa-győztes klasszis még november elsején a Boston elleni bajnokin szenvedett csípősérülést, s mivel állapota nem javult, január 13-án műtéten esik majd át.

"Optimista voltam sérülésemet illetően reméltem, mihamarabb visszatérhetek a jégre. Most csalódott vagyok, hiszen tervem nem válhat valóra. De nem aggódom, előre tekintek, s lélekben már a következő idényre készülök" - nyilatkozta "Super Mario".

eredmények:
Carolina Hurricanes - St. Louis Blues 2-0
New York Islanders - Calgary Flames 2-3
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 3-1
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 5-2
Toronto Maple Leafs - Nashville Predators 2-1
Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets 6-0.