Vágólapra másolva!
Kevin Garnett utcahosszal vezet a hatékonysági listán, és lassanként a Minnesota Timberwolves is ennek megfelelően szerepel: harmadik Nyugaton, biztos kiemelt pozícióban. Keleten a Detroit és Ben Wallace hete volt a legutóbbi.

A Detroit nyolc győzelmet számláló szériája ellenére Keleten minden (az első nyolc hely tulajdonosa és a sorrend is) változatlan, akárcsak a rájátszásról a pillanatnyi állás szerint lemaradóké. Harcba szállni igazán csak a Miaminek és a New Yorknak van esélye, a többiek szokás szerint statisztaszerepet játszanak (kivéve a Clevelandet, de nem az eredményei miatt). A Knicks egy hete az idei átigazolási csúcsot hozta Stephon Marbury "hazahozatalával", de ez az eredményein még nem látszik, és a Coney Island-i születésű Steph számai (9,3 pont, 3,7 lepattanó, 9,7 gólpassz, egy szerzett labda 4,3 eladottal szemben) sem azt mutatják, hogy máris komfortra lelt volna a nagy almáskosárban. Ma este ráadásul a Dallas érkezik, a Nyugat egyik legerősebbje.

Igaz, az utolsó hat meccséből négyet elvesztett, és csapatszerkezetét éppen egy torontói kispadossal, Mamadou N'Diayéval igyekszik összerántani, mégis, a Mavericks mindig nehéz ellenfél. Dirk Nowitzki például kis híján a hatékonysági lista első tíz helyezettje közé kúszott vissza, pedig már régen láttuk. Nyugaton most a San Antonio és a Minnesota a főszereplő, a bajnoki címvédő és a nyári igazolóbajnok kihasználta a Lakers gyengélkedését (nagy emberei, Shaq O'Neal és Karl Malone nélkül 1-4 a legfrissebb sorozata a Los Angeles-i sztárgárdának). Az NBA erősebbik felén is tíz csapat küzd nyolc helyért, a Portland és az utána következők számára egyre inkább csak álom marad a playoff.

A Timberwolves ikonja (már nem is talál az ember olyan szuperlatívuszt, ami megfelel rá), Garnett továbbra is brutális előnnyel vezet a hatékonysági listán, amelynek az élcsoportja alaposan megkavaradott az utóbbi héten, például kiesett a góllövőlista vezetője, Alllen Iverson (aki azért nem a leggólerősebb játékos, hiszen meccsenként 14 lövése megy mellé a 24-ből), de feltörtek más hátvédek, pl. Jason Kidd.