Vágólapra másolva!
Kimaradt ugyan a csodálatos mutatókkal rendelkező szuperújonc, LeBron James, de alig egy-két ellentmondásos választást találunk az edzők szavazati alapján összeválogatott All-Star cserék között. Sam Cassell és Ron Artest például megkapták a rég várt elismerést, és ott lesz Brad Miller is, a nyugati centerharc vesztes harmadikja.

Hat újoncot választottak az edzők, és közülük a Minnesota Timberwolves irányítója, Sam Cassell és az Indiana Pacers védőmunkájáról híres csatára, Ron Artest a legfontosabb.

A 34 éves Cassell 21,3 pontot és 7,5 gólpasszt jegyez, és elvitathatatlan szerepe van abban, hogy a korábban csak a zseniális Kevin Garnettre építő Minnesota idén először 33-13-as győzelmi mérleggel kezdhette a szezont. Cassellnek ez már a hatodik NBA-csapata, és van két bajnoki címe is, a Houston Rockets tagjaként nyerte 1994-ben és 1995-ben. "Nagy megtiszteltetés ez, de már korábban is megérdemeltem volna" - mondta most az All-Star szereplésről. "De végre megvan, és nagyon örülök neki - lesz egy szép, izgalmas hétvégém." Nem fog hiányozni mellőle Garnett, aki a kezdőcsapat tagja lett, a Nyugat válogatottját pedig a Minnesota edzője, Flip Saunders vezeti.

A harcos Artest pillanatnyilag talán a legjobb védőjátékos a ligában. Az ötödik NBA-évadjában járó csatár a bajnokság harmadik legjobb labdatolvaja (2,11), és közben 17,7 pontot és 5,3 lerpattanót is begyűjt meccsenként. Artest, hasonlóan a régebbi nagy védősztárokhoz, arra büszke, hogy helyet követelhetett magának a pontgyárosok között. "Nem dobtam 25-30 pontokat, és mégis itt vagyok, ez nagyszerű" - mondta. Mivel azonban az All-Star gála általában nem a védekezésről híres, Artestnek is a szokásostól eltérő taktikát kell választania. Ő sem lesz egyedül, indianai csatártársa, Jermaine O'Neal a Keleti főcsoport kezdőcsapatában kapott helyet, a társaságot pedig Rick Carlisle, a Pacers edzője vezeti majd.

A kezdőcsapatot a szurkolók állították össze szavazatok útján, de a cseréket az NBA edzői válogatták. A 29 mester mind hét nevet jelölhetett meg, de ezek között két-két hátvédnek és csatárnak és egy centernek kellett lennie, továbbá saját játékosaikra nem voksolhattak. Az eredmény némileg ellentmondásos lett.

A Los Angeles Lakers szupersztár centere, Shaquille O'Neal ismét ott lesz természetesen, de sorban másodszor csak csereként, a Houston Rockets kínai óriása, Yao Ming lestoppolta előle a kezdő posztot. Shaq a 11 All-Star válogatottságával ettől még az idei gála rangidőse.

Andrei Kirilenko, a Utah Jazz alulértékelt csapatát a playoffesélyesek közé vonszoló orosz csatár először válogatott, de két év tanulgatás után először játszik állandó kezdőként a ligában, és 16,3 pontja, 5,7 lepattanója, 2,82 blokkja és 2,07 labdaszerzése okán mindenképpen helyen van a legjobbak közt.

A nyugati válogatott többi tagja nemcsak megérdemelten, de várhatóan és szokás szerint került a csapatba: a Dallas Mavericks német csatára, Dirk Nowitzki és a Sacramento Kings szerb mesterlövésze, Peja Stojakovic már harmadszor, míg a Seattle SuperSonics irányítója, Ray Allen negyedszer lesz All-Star (ami azért kicsit meglepő, hiszen a szezon első 25 meccsét kihagyta bokasérülése miatt, de a teljesítménye azóta kivételes), Stojakovic csapattársa, Brad Miller tavaly még az Indiana centereként volt csere a gálán.

Nagyon fog hiányozni a Kings kreatív játékmestere, Mike Bibby, a Minnesota sztárcsatára, Latrell Sprewell, a Dallas dobógépe, Michael Finley, a Denver Nuggets irányítója, Andre Miller, csapattársa, az újonc csatár, Carmelo Anthony, a Phoenix Suns motorja, Shawn Marion és a fiatal (sokak szerint az év legtöbbet fejlődött játékosának számító) Zach Randolph, a Portland Trail Blazersből. Továbbá két öreg róka. A 40 éves Karl Malone-t térdsérülése kényszeríti arra, hogy 15 év alatt mindössze másodszor távol maradjon (el is fog menni valami sivatagba a kamionjával, ahogy szokta), Gary Paytont pedig nem nevezték, és ez 1993 óta először fordul elő vele. Ráadásul mindketten Lakers játékosok, így a Los Angeles-i közönség különösen bánkódhat.