Vágólapra másolva!
Sokba került a Philadelphiának a Rangers elleni 2-1-es siker az NHL legutóbbi játéknapján: a Flyers a harmadik harmadban állkapocscsont-törés miatt elveszítette centerét, Jeremy Roenicket, majd pillanatokkal később Keith Primeau-t is, aki Bobby Holikkal ütközött.

Bosszúsan utazott el a Philadelphia a Rangers otthonából, pedig akár dalolhattak is volna a játékosok hazafelé. A Flyers ugyanis 2-1-re megverte Jaromir Jagr csapatát, csakhogy a harmadik harmadban elveszítette centerét, Jeremy Roenicket. Történt, hogy a rangersös Borisz Mironov lövése arcon találta a 34 esztendős játékost, aki azonnal elterült a jégen, s percekig meg sem tudott mozdulni. Aztán nagy nehezen feltápászkodott, egy törölközőt az arcához szorított, s a közönség ovációja közepette lassan elhagyta a jeget. Boldog azonban bizonyosan nem volt, az orvosok ugyanis állkapocscsont-törést állapítottak meg nála. A baj, mint tudjuk, csőstül jön, a meccs vége előtt nem sokkal egy másik center, Keith Primeau is kidőlt. "A fiúk jelesre vizsgáztak küzdeni tudásból, büszke vagyok rájuk, hogy így is győzni tudtak" - értékelt Ken Hitchcock, a Flyers edzője.

Szinte már említésre sem érdemes a Pittsburgh újabb zakója, a Pingvinek sorozatban 13. meccsüket veszítették el a Florida ellen. A góltalan első harmad után a hazaiak alaposan belehúztak, 26 lövést küldtek a vendégek kapujára, ez pedig új csapatcsúcs: a régi 22 volt, amelyet 1998-ban (Vancouver) és 2001-ben (Atlanta) ért el a gárda.

Teljes gőzzel száguld a Tampa Bay, az idényt remekül kezdő garnitúra utóbbi tíz meccséből nyolcat megnyert. Az aktuális áldozat a Montreal volt, amely az első harmad után még 2-0-ra vezetett. "Kissé álmosan korcsolyáztunk ki a jégre, mintha még nem készültünk volna fel a játékra" - nyilatkozta utóbb John Tortorella edző, akinek fiai az utolsó harmadban bemutatott remeklésüknek (négy gól 23 lövésből) köszönhetik a sikert.

Eredmények:
Carolina Hurricanes - Washington Capitals 3-3
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 5-3
Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 5-1
New York Rangers - Philadelphia Flyers 1-2
Ottawa Senators - Boston Bruins 3-2 - hosszabbítás után
St. Louis Blues - Colorado Avalanche 0-4
Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets 4-1