Vágólapra másolva!
Meglepetésre két élcsapat is komolyan megszenvedett az NHL hétfői játéknapján. A nagyobbat a Keleti főcsoport második helyezettje, a Toronto Maple Leafs bukta, a kanadai együttes hazai pályán kapott ki 2-1-re a szerény mérleggel bíró Carolina Hurricanes ellen. A nyugati listavezető Detroit Red Wings az egyelőre a rájátszástól is távol lévő Edmonton Oilers otthonában ért el 1-1-es döntetlent.

Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
Air Canada Centre, 19 362 néző
gól: Antropov (34:32), illetve Cole (37:28), Francis (44:47)

Meglepetésre hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget az NHL Keleti főcsoportjának második helyén álló Toronto Maple Leafs. A kanadai együttest az ötödik leggyengébb mérleggel bíró Carolina Hurricanes leckéztette meg, az erőviszonyokra jellemző, hogy a két együttes között a tabellán 29 pontnyi különbség van.

Az első harmad gólképtelenségét a második húsz perc közepén Nik Antropov törte meg, ám még ebben a periódusban Erik Cole egyenlített. A harmadik harmad elején Ron Francis találata állította be a 2-1-es vendégsikert jelentő eredményt, Francis emellett még egy mérföldkövet is magáénak mondhat: pályafutása 545. góljával az NHL-örökranglista huszadik helyére lépett előre, megelőzve Maurice "The Rocket" Richardot.

"Amikor azt hallom, hogy a nevemet együtt emlegetik Richarddal, ez valami egészen különleges érzés" - nyilatkozta Francis. Richards 1938 és 1960 között a Verdun Maple Leafs, a Montreal Royals és a Montreal Canadiens színeiben szerepelt, s 978 mérkőzésen 544 gólt lőtt, valamint 421 asszisztot osztott ki.

A kapuban Kevin Weekes 28 lövést hárított, s lassan Toronto-specialistának is mondhatja magát, hiszen január 27-én, szintén az Air Canada Centre jegén gólt sem kapott.

további eredmények:
Boston Bruins - Florida Panthers 0-2
New York Rangers - Montreal Canadiens 1-4
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 3-6
Edmonton Oilers - Detroit Red Wings 1-1
Phoenix Coyotes - Anaheim Mighty Ducks 1-1
Los Angeles Kings - Nashville Predators 3-0
San Jose Sharks - Colorado Avalanche 4-2.