Vágólapra másolva!
Két harmad után 5-2-re vezetett a Buffalo Sabres, hosszabbítás után mégis kikapott 6-5-re a vendég Toronto Maple Leafstől az NHL legutóbbi játéknapján. A címvédő Devils a New York Rangers otthonában diadalmaskodott, míg az Atlanta Thrashers ráadásban gyötörte be Carolina Hurricanes elleni meccs egyetlen találatát.

Nagy csatában kapott ki a Buffalo Sabres jégkorongcsapata az NHL hétfői játéknapján, miután 5-2-es vezetés után a Toronto Maple Leafs az alapjátékidő letelte előtt 37,2
másodperccel egyenlített Gary Robert révén, akinek az 1000. NHL-pontját jegyző orosz Alekszandr Mogilnij adta a gólpasszt. Jött a hosszabbítás, a vendég kanadai együttes győztes találatát végül a cseh Tomas Kaberle ütötte.

Az Atlanta Thrashers is túlórában nyert: a győztes találatot az a Dany Heatley ütötte, aki nyáron súlyos autóbalesetet szenvedett, és közvetve hozzájárult klubtársa, Dan Snyder halálához.

A címvédő New Jersey Devils az utóbbi 19 mérkőzésén, 1997. január 12-e óta mindig pontot szerzett az ősi rivális New York Rangers otthonában.

Eredmények:
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 5-6 - hosszabbítás után
New York Rangers - New Jersey Devils 1-3
Atlanta Thrashers - Carolina Hurricanes 1-0 - hosszabbítás után.