Vágólapra másolva!
A Tampa Bay Lightning csapata idegenben aratott kiütéses, 7-2-es sikert a Toronto Maple Leafs ellen és megszerezte a Délkeleti-divízió első helyét az NHL-ben. A Tampában Martin St.Louis három gólpasszt adott, így 89 ponttal áll a kanadai táblázat élén. Érdekesség, hogy a győztes vendégek valamennyi találatát más-más játékos szerezte.

Lágyéksérülése miatt kihagyott 17 mérkőzés után döntetlent hozó összecsapáson tért vissza Peter Forsberg, a Colorado Avalanche svéd klasszisa. A Chicago Blackhawks elleni 2-2-es mérkőzésen Forsberg 20 percet játszott és egy gólpasszt adott. A Chicago 0-2-ről egyenlített, a kapus Michael Leighton 41 védéssel járult a pontszerzéshez.

New Yorkban az Islanders 3-0-ra legyőzte a liga második leggyengébb csapatát, a Washington Capitalst. A fővárosiak gyenge teljesítményét a mindössze 17 kapura lövés is alátámasztja, ezeket Rick DiPetro mind hatástalanította. Az ugyancsak hazai közönség előtt szereplő New York Rangers 5-2-re kikapott az idén nem túl acélos Pittsburgh Penguinstől.

A 31 éves Martin Brodeur a legfiatalabb kapus, aki 400 győzelemmel büszkélkedhet az NHL-ben. A New Jersey Devils hálóőre a Florida Panthers ellen hosszabbításban 4-3-ra megnyert mérkőzésen 21 védéssel segítette társait - és saját magát is abban, hogy az új korrekordot elérje. Az NHL-ben Brodeur eddig 12 idényt töltött el és ez idő alatt a bajnoki alapszakaszokban 400 siker mellett 215 vereségnek és 105 döntetlennel zárult csatának volt részese.

Az örökrangsort a tavaly májusban visszavonult Patrick Roy vezeti, aki az alapszakaszban és a playoffban a játszott mérkőzések (1029, illetve 247), valamint a győzelmek számát illetően (551, 151) egyedüli csúcstartó.

Eredmények:
Boston Bruins - Ottawa Senators 4-2
New York Islanders - Washington Capitals 3-0
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 2-4
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 2-5
Florida Panthers - New Jersey Devils 3-4, hosszabbítás után
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 2-7
Nashville Predators - Anaheim Mighty Ducks 1-4
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 2-2
San Jose Sharks - Detroit Red Wings 5-2