Vágólapra másolva!
Mind a Cleveland (a draftegyes LeBron James csapata), mind a Denver (a draft-2. Carmelo Anthony gárdája) kifelé tart az idei rájátszásra esélyesek köréből, a nagy hajrában előbbi a keleti 9., utóbbi a nyugati 10. helyre csúszott vissza, és mindkettő erősen függ a vetélytársak eredményeitől.

A rendkívül összetömörült Keleti főcsoportban még akár a 11. Toronto is beérhetne a 4. helyre (matematikailag - de ez persze a valóságban szinte csodával határos lenne: hét győzelemnyi hátrányt nem lehet kilenc meccs alatt ledolgozni). A Clevelandnek (32 győzelem, 40 vereség) 10 mérkőzése van hátra, ebből négyet játszik otthon, és az 50% feletti mérlegű csapatok ellen hármat (ezek mind nyugatiak, hiszen még a keleti 5. helyezett Milwaukee is negatív mérlegű). A 10. Philadelphia (31-43) még nyolc meccset játszik, ebből ötöt otthon és hármat pluszos mutatójú csapatok ellen, de neki már a Cavaliersszel szemben is két győzelem hátránya van. A 11. Toronto nagyon hasonlóan áll (30-43, 9 meccsből 5 otthon, 4 a +50%-osok ellen), így Jameséknek igazán az előttük lévő New York, Boston duótól kell tartani: ha ezek nem rontanak - vagy csak annyit, mint eddig -, az újoncként szupersztárrá vált LeBron nem csinálja meg a rajt-cél rájátszást.

A másik oldalon a Denver (38-37), amely hét hátralvő meccsének mindegyikét csoportellenfél ellen vívja (Seattle, Houston, Phoenix, újra Houston, Portland, Sacramento, San Antonio), nem hagyhat ki egyszer sem gyakorlatilag, hiszen még a két 50% alatti ellenfele közül is a Sonics életveszélyes, és döntő lehet ez a meccs is. A legnagyobb vetélytársa természetesen a 9. Portland (37-35), amely viszont még 11 meccset vív, (5 otthon, 7 a pluszosok ellen), így a kezében a sorsa, ha csak eggyel többet nyer, mint veszít, valószínűleg megelőzi a Denvert, és akkor már csak a most a tutiban lévő Utah Jazz hibáinak kell szurkolnia. A Blazers és a Nuggets április 10-én esedékes utolsó idei találkozását azonban mindenképp érdemes figyelni.