Vágólapra másolva!
Az NHL-ben szereplő Nashville Predators a negyedik mérkőzésen hazai pályán 3-0-ra legyőzte a jóval esélyesebbnek tartott Detroit Red Wings csapatát a rájátszás első körében, s ezzel egyenlített a négy győzelemig tartó párharcban.

A hazaiak legjobbja az előző összecsapáshoz hasonlóan Thomas Vokoun volt, aki ezúttal a detroitiak mind a 41 lövését hárította. A fiatal hálóőr karrierje során először nyújtott hibátlan teljesítményt a rájátszásban. A Nashville teljesítménye azért is figyelemre méltó, mivel a nyolcadik helyen épphogy csak a rájátszásba jutott gárda azzal a Red Wingsszel került össze, amely magasan a legtöbb gólt ütötte a ligában.

Óriási lépést tett a továbbjutás felé a San Jose Sharks, amely hatalmas csatában idegenben 4-3-ra legyőzte a St. Louis Bluest. A cápáknak így már csak egyetlen találkozót kell megnyerniük, ráadásul a következő összecsapást csütörtökön San Joséban játsszák.

Hasonló cipőben jár a Boston Bruins is, amely kétszeri hosszabbítás után nyert a Montreal Canadiens otthonában. A vendégek Glen Murray révén a hirtelen halál második felvonásának tizedik percében szerezték meg a győzelmet.

Nyugati főcsoport:
Nashville Predators - Detroit Red Wings 3-0
az állás: 2-2

St. Louis Blues - San Jose Sharks 3-4
az állás: 3-1 a San Jose javára

Calgary Flames - Vancouver Canucks 4-0
az állás: 2-2

Keleti főcsoport:
Montreal Canadiens - Boston Bruins 3-4- kétszeri hosszabbítás után
az állás: 3-1 a Boston javára

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.